"Designed by lifeforstock / Freepik"

Današnja deca provode jako puno vremena na svojim uređajima i tu ne može puno toga da se uradi.

Deca moraju da sede za kompjuterom kad uče i istražuju nešto preko interneta, a laptopovi, tablet uređaji i telefoni im predstavljaju dragocene alatke za povezivanje sa drugarima (a možda i za pružanje malo vremena roditeljima da provedu u miru i tišini).

Nema šanse da će bilo ko od nas preživeti ako zabranimo deci sve uređaje, ali isto tako je i teško zadržati razumna ograničenja bez obletanja oko njih poput helikoptera.

U nastavku ćete naći 5 aplikacija koje će vam pomoći da omogućite deci da provode vreme za ekranom dok u isto vreme održavate određeni nivo preko potrebne roditeljske kontrole.

Qustodio

Qustodio ima onlajn verziju i aplikaciju za roditelje koje omogućavaju roditeljima da vide kako njihovo dete koristi uređaje, aplikacije i internet.

Dobra je zato što funkcioniše na različitim platformama, što je čini jednom od najbolje ocenjenih aplikacija za roditeljsku kontrolu koja je dostupna i za iOS i Kindle uređaje.

Kada proveravate nalaze u aplikaciji, Qustodio vam nudi listu pretraživanih termina kao i aplikacije koje je koristilo vaše dete.

Ovo je posebno dobro zato što vam omogućava da u potpunosti blokirate neodgovarajuće sadržaje na detetovom uređaju, što čini ovu aplikaciju odličnom za praćenje upotrebe uređaja kod mlađe dece.

Ova aplikacija takođe prati vreme provedeno u aplikacijama, pa ako vaše dete kaže da je provelo poslednjih 40 minuta u školskoj aplikaciji za matematiku, vi možete da proverite da li je zapravo posle pet minuta dete upalilo Minecraft.

Cena: 55 dolara za ponudu za pet uređaja; besplatno za korišćenje na jednom uređaju

PREUZMI QUSTODIO

Bark i Bark Jr.

Dok se aplikacija Bark fokusira na sajber maltretiranje i nadzor aplikacija za dopisivanje, Bark Jr. je alatka koja omogućava roditeljima da podese nadzor vremena provedenog za ekranom i filtriranje sadržaja na internetu.

Ove aplikacije pokrenu alarm na vašem telefonu svaki put kada vaše dete pokuša da pristupi sajtu ili upali aplikaciju koja nije na listi odobrenih.

Ovo je odlično zato što možete, na primer, dečiji kanal PBS Kids ili YouTube da privremeno stavite na listu neodobrenih sajtova i aplikacija dok vaše dete radi domaći.

Ako pokušaju da pokrenu nešto sa nedozvoljene liste, vi odmah bivate obavešteni, što vam omogućava da pratite koliko vaše dete koristi internet i druge aplikacije bez potrebe da im stojite nad glavom.

Cena: Bark: 14 dolara mesečno ili 99 dolara godišnje; Bark Jr.: 5 dolara mesečno ili 49 dolara godišnje

PREUZMI BARK OR BARK JR.

Net Nanny

Ako ste manje zabrinuti oko toga da vaše dete preterano igra video igrice a malo više brinete da se ne nađu u nekoj opasnoj situaciji na internetu, Net Nanny koristi odličnu tehnologiju za filtriranje internet sadržaja koja je svrstava među najbolje aplikacije na ovoj listi.

Nedostatak nadzora poziva ili slanja poruka će neke ljude možda odvratiti od kupovine, ali postojeće funkcije čine ovu aplikaciju jednom od najboljih na tržištu.

Jako dobra funkcija je to što možete da određujete nivoe zaštite koji obeležavaju, umesto da blokiraju, pretraživane sadržaje, omogućavajući vam da porazgovarate sa svojim detetom.

Na primer, blokirate određene sadržaje kao što su, smrt, probadanje ili teme za odrasle a istovremeno postavite notifikacije za termine kao što su „korišćenje droga“.
To vas može obavestiti o detetovim pretragama, pa možete da odlučite da li je to nešto o čemu želite da porazgovarate sa svojim detetom uživo.

Cena: 55 dolara godišnje za do pet uređaja

PREUZMI NET NANNY

Our Pact

Ako je vaše dete još uvek malo, onda ne morate još uvek da brinete o sajber maltretiranju ili aktivnom nadzoru pretrage neprikladnih sadržaja.

Pošto mala deca nisu zainteresovana za društvene mreže, njihovim roditeljima je potrebnije da upravljaju vremenom koje dete provodi nainternetu i na aplikacijama, naročito kad se iskrade da igra svoje omiljene igrice umesto da koristi edukativnu aplikaciju koju ste jedva uspeli da iskopate na netu i preuzmete.

Our Pact je savršeno rešenje za takvu upotrebu – najzad možete detetu da date uređaj na 40 minuta dok vi pravite večeru, i ne morate da brinete da će ono odmah upaliti igrice dok vi još seckate luk.

Cena: Besplatno; ili do 7 dolara mesečno

PREUZMI OUR PACT

Family Time

Ako vaše dete voli da pretera sa telefonom i internetom, Family Time bi mogla biti prava aplikacija za vas.

Ne samo da možete da blokirate upotrebu svih aplikacija pojedinačno i postavite filtere za internet pretragu, već možete i da nadgledate pozive i poruke kao i da pregledate listu kontakata u telefonu – zbog čega je ovo jedna od najboljih aplikacija za roditeljsku kontrolu za vašeg „tinejdžera“ koji nije zainteresovan za poštovanje ograničenja.

Softver omogućava roditeljima da odvoje vremenske blokove za rađenje domaćih zadataka i spavanje, ili možete jednostavno da ograničite ukupno vreme koje vaše dete provodi na telefonu.

Ova aplikacija ima i praćenje lokacije, kada vaša deca odlutaju nakon što se ukine socijalno distanciranje.

Cena: Besplatno; ili 27 dolara godišnje po uređaju za premijum pristup

PREUZMI FAMILY TIME
Prethodni tekstLamborghini predstavlja svoju prvu kolekcionarsku digitalnu markicu, posvećenu modelu Huracán EVO RWD Spyder
Sledeći tekstEight Sleep Pod Pro je sasvim moguće krevet/dušek sa najnaprednijom tehnologijom ikada

Leave a Reply