Lista poslova koje vaš telefon može da odradi je dugačka: On može da pravi fotografije, pušta muziku, filmove, povezuje vas sa drugim ljudima, vodi računa o vašem rasporedu, upravlja pametnim domom, čita vam vesti i još mnogo toga.

Ali možda ste prevideli sposobnost vašeg telefona da se ponaša kao diktafon, beležeći zvukove koji dolaze iz bilo kog izvora koji je u dometu njegovog mikrofona.

Bilo da želite da snimite predavanje, intervju, sastanak ili beleške, postoji mnogo aplikacija koje vam mogu pomoći.

Easy Voice Recorder

Easy Voice Recorder čini proces snimanja zvuka jednostavnim kako na Android tako i na iOS uređajima. Osnovne funkcije su identične i besplatne na svim platofrmama, ali postoji par razlika: Samo iOP aplikacija nudi transkripciju, na primer, što košta dodatnih 2 dolara. Aplikacija za iPhone vam omogućava da besplatno sečete snimke, dok Android aplikaciju morate da unapredite u pro verziju (4 dolara) da biste dobili istu funkciju.

Koju god platformu da koristite i kakve god dodatke da doplatite, osnovna funkcionalnost Easy Voice Recordera je je njegov glavni adut – Kada otvorite jezičak Record, samo pritisnite crveno dugme da biste počeli ili zaustavili snimanje.

Zgodna stvar je to što aplikacija pokazuje koliko vremena za snimanje vam je ostalo na uređaju, i što dobijate niz opcija za kompresiju fajlova tako da možete da smanjite kvalitet snimaka ako želite da zauzimaju manje memorije. Aplikacija takođe može automatski da pokuša da umanji buku iz okruženja, ako to poželite.

Easy Voice Recorder aplikacija je besplatna za Android i iOS uređaje uz moguću kupovinu unutar aplikacije.

Voice Recorder & Audio Editor

Voice Recorder & Audio Editor ima privlačan retro izgled, a kada snimate na ekranu stoji slika kasetofona. Osnovne funkcionalnosti ovog programa namenjenog isključivo iOS uređajima su besplatne, ali ako doplatite 5 dolara dobijate dodatne funkcije kao što su automatska transkripcija, seckanje audio fajlova i sposobnost da dodajete beleške na snimke.

Pritiskom na ikonicu mikrofona otvara se ekran za snimanje gde možete da date naziv snimku pre početka snimanja, a u dnu se nalaze veliki dugmići Rec i Stop za početak i prestanak snimanja zvuka. Play dugme vam omogućava da preslušate to što ste upravo snimili. Ako vam treba diktafon aplikacija sa jedinstvenim interfejsom, ova bi mogla biti pravo rešenje za vas.

Možete da započnete snimanje i direktno sa početnog ekrana na vešem iPhone uređaju: Pritisnite i držite ikonicu aplikacije i potom pritisnite Record. Slanje snimaka do drugih aplikacija ili na oblak je jednostavno, a snimke možete i da organizujete po različitim folderima.

Voice Recorder & Audio Editor je besplatan za iOS uređaje uz moguću kupovinu unutar aplikacije.

Audio Recorder

Sa sasvim prikladnim imenom, Audio Recorder je jedna od najbolje dizajniranih aplikacija za snimanje zvuka koje ćete imati priliku da vidite, sa svim važnim podešavanjima i funkcijama koje su jasno prikazane. Takođe je potpuno besplatna, bez ikakvih uslova ili funkcija za koje morate da doplatite.

Jedan od najboljih kvaliteta Audio Recorder aplikacije je to što vam omogućava da podeiste kvalitet zvuka u vašim snimcima i odredite da li će biti stereo ili mono (aplikacija će vam davati preporuke za frekvenciju uzorkovanja i brzinu protoka ako niste sigurni).

Kada sve to podesite, samo pritisnite dugme Record ili Stop kako biste sačuvali audio fajl u memoriji svog telefona – videćete talasni oblik na ekranu dok snimate.
Nećete moći da uređujete snimak kada završite, ali radi odlično čak kod brzog i intuitivnog snimanja zvuka.

Audio Recorder aplikacija je besplatna za Android uređaje.

Rev Audio & Voice Recorder

Aplikacija Rev Audio & Voice Recorder je tu da vam donese usluge transkripcije koju obavljaju ljudi u kompaniji Rev. Bilo da želite da doplatite za tu uslugu ili ne, osnovna aplikacija je odlična za snimanje zvuka i besplatna je za iOS i Android uređaje.

Aplikacija je odlična zato što vam omogućava da odmah, bez ikakvih prepreka, pređete pravo na stvar: Samo pritisnite veliko Record dugme i snimanje može da počne. Interfejs je jednostavan i prijatan za oko, a još jednim pritiskom na dugme možete da pauzirate ili završite snimanje. Pored čuvanja snimaka na vašem telefonu, možete i da ih otpremite na neki od servisa na oblaku kao što su Dropbox ili iCloud.

Aplikacija takođe ima i neke korisne alatke za obradu snimaka koje ćete naći kada otvorite neki od snimaka. Možete da issečete početak ili kraj snimka pa čak i dodate novi zapis na kraj snimka koji ste već napravili.

Rev Audio & Voice Recorder aplikacija je besplatna za Android and iOS uređaje.

Otter

Kao i Rev aplikacija, Otter predstavlja ulaznu tačku za usluge transkripcije – sa veštačkom inteligencijom u ovom slučaju. Dobijate 600 minuta besplatne automatske transkripcije govora u tekst mesečno, a ako vam treba još, možete da platite 13 dolara mesečno za Pro paket.

Integrisana funkcija za transkripciju je ono po čemu se Otter zaista izdvaja: Možete da je koristite da brzo pređete kroz svoje glasovne beleške i pretvorite ih u tekstualne dokumente, na primer. Automatska transkripcija je prilično precizna, a pritom vi uvek možete da dodatno sredite tekst ukoliko je potrebno.

Za razliku od drugih aplikacija koje smo videli ovde, kod ove ne morate da napravite besplatni nalog pre nego što počnete da snimate, ali to je prilično jednostavna procedura. Kada otvorite aplikaciju, pritisnite dugme sa mikrofonom i počnite da snimate a transkript će se pojaviti na ekranu u realnom vremenu. Takođe možete i da prikačite slike na snimke, ako to želite.

Otter aplikacija je besplatna za Android i iOS uređaje uz moguću kupovinu unutar aplikacije.

Prethodni tekstFlegšip strimer kompanije Linn po imenu Klimax DSM predstavlja Organik D/A konverter
Sledeći tekstSa pametnim mikrotalasnim rernama utolićete glad za tren

Leave a Reply