Prenosivi solarni punjač je deo obavezne opreme za svakog avanturistu koji voli tehnologiju. Bilo da sa sobom nose telefone, fotoaparate ili GPS uređaje za praćenje, hajkeri i nomadi se sve češće nalaze u situaciji da im treba struja u pokretu.

Sa solarnim punjačem ćete u svakom trenutku imati konstantan izvor energije na dohvat ruke, bilo da ste u civilizaciji ili u prirodi. Ovi praktični uređaji su kompaktni i izuzetno lagani, ali i pored toga mogu da prikupe dovoljno solarne energije da napune sve vaše gedžete.

Solarni punjači su prenosive baterije sa ugrađenim solarnim panelima. Možete ih napuniti pre odlaska u prirodu, ali možete i da se prebacite na solarnu energiju po potrebi.

Sa druge strane, prenosivi solarni punjači su izuzetno lagani i kompaktni, i uglavnom imaju više panela koji se izvlače i prikupljaju solarnu energiju. Svu tu energiju mogu da čuvaju za kasnije korišćenje.

BIGBLUE 3 28W SUNPOWE

Moćan, pouzdan i jeftin. Dovoljno jak da puni u oblačnim uslovima.

BigBlue 3 28W SunPower je neverovatno moćan i lagan solarni punjač. Njegova tri USB porta za punjenje koriste pametnu tehnologiju koja optimizuje punjenje prema potrebama različitih uređaja. Ovaj punjač je robusan i izdržljiv, i dolazi sa vodootpornim štitnicima za portove. Sa četiri solarna panela na raspolaganju, možete da punite svoje tehnološke uređaje čak i po oblačnom danu.

ANKER 513 POWERPORT 21W

Lagan punjač visokih performansi, može da puni više uređaja istovremeno.

Brend Anker poznat po visokokvalitetnim prenosivim punjačima, a model Anker 513 PowerPort 21W nije izuzetak. Ovaj kompaktni solarni punjač nudi visoke performanse, brzo punjenj i ima dovoljno kapaciteta da puni dva uređaja istovremeno. On ima rupice oivičene nerđajućim čelikom pa možete da ga zakačite na ranac da se puni dok šetate. Nažalost, on isporučuje maksimalne performanse samo pod direktnim sunčevim svetlom, ali zato tada obezbeđuje svu energiju koja vam je potrebna.

SOLARNI PUNJAČ X-DRAGON 40 W

Napravljen sa šest visokoefikasnih solarnih panela. Dovoljno snažan da napuni laptop.

Solarni punjač X-Dragon 40W je najveći na ovoj listi i težak je 1.134 grama a dolazi sa šest solarnih panela. Ono što žrtvujete u veličini i težini nadoknađujete snagom punjenja od 40 vati, koja je dovoljna za punjenje eksterne baterije i laptopa. Verovatno nećete vući laptop sa sobom na planinu, ali punjač X-Dragon bi bio dobar izbor za nomade koji rade na daljinu i žele da imaju ekološki pomoćni izvor energije.

Solarni punjač BLAVOR QC 3.0 18W

U stanju da potpuno napuni vaš telefon do sedam puta, uz dodatnu sposobnost bežičnog punjenja

Solarni punjač Blavor QC 3.0 18W je namenjen ljubiteljima tehnologije i prirode i dolazi sa ugrađenom baterijskom lampom i kompasom. Težak je 624 grama i tek je nešto veći od iPhone uređaja, ali je zato u stanju da potpuno napuni vaš telefon oko 7,5 puta. Četiri solarna panela izvlače se iz kućišta kako biste mogli da napunite punjač, a tu su i dva USB porta, jedan USB-C i jedan Micro-USB port.

Solarni punjač BEARTWO 24,000 MAH

Kompaktan, jednostavan i brzo puni. Odličan izbor za ljude sa manjim budžetom.

Sa velikom brzinom punjenja, malom težinom i sposobnošću da skladišti energiju, BearTwo 24,000 mAh predstavlja solidnu opciju. Ovaj lagani punjač je izdržljiv i vodootporoan, i može da napuni vaš telefon do pet puta. Samo imajte u vidu da iako ovaj uređaj može da se napaja solarnom energijom, to nije njegova glavna funkcija. Jedan solarni panel koji ovaj punjač ima tu je da vam obezbedi energiju u slučaju nužde, ali definitivno treba da napunite ovaj punjač pre nego što krenete u prirodu.

Prethodni tekstHUBLOT BIG BANG UNICO GOLF ORANGE CARBON
Sledeći tekstToyota je razvila autonomnu tehnologiju za driftovanje kao potencijalnu bezbednosnu funkciju

Leave a Reply