Microsoft pozdravlja tehnički napredak u naočarama HoloLens 2

Microsoft je predstavio svoje HoloLens 2 naočare koje koriste tehnologiju mešovite realnosti. Ovo je uređaj za koji kompanija kaže da je tri puta udobniji, duplo imerzivniji i pritom je pristupačniji od svog prethodnika.

Na predstavljanju u nedelju, Aleks Kipman (Alex Kipman), vođa tehničkog tima u Microsoftu, je rekao da su uspeli da korisnicima udvostruče vidno polje u poređenju sa prethodnim modelom. To je ravno “prelasku sa televizora sa rezolucijom od 720 piksela na televizor sa 2K rezolucijom za svako od vaših očiju”, rekao je.

Iz Microsofta su rekli da nova verzija naočara sadrži mnoštvo tehničkih poboljšanja i funkcija koje donose nove mogućnosti za bolju interakciju sa hologramima, uključujući poboljšano praćenje ruku i očiju. Dizajn naočara je takođe poboljšan, tako da je novi model lakši i udobniji za nošenje.

HoloLens 2 će doći sa nizom softverskih rešenja od Microsofta i partnerskih kompanija u nastojanju da ovaj sistem bude što pristupačniji kompanijama. Softverska rešenja uključuju aplikacije koje su posebno napravljene za zaposlene u zdravstvu ili za arhitekte.

„U današnje vreme, može biti potrebno između tri i šest meseci pre nego što mešovita realnost počne da stvara vrednost za neku kompaniju, zato što kod mora da bude napisan pre stvaranja vrednosti za industriju“, rekao je Kipman. „mi smo taj period skratili sa nekoliko meseci na nekoliko minuta.“

Uređaj za kompanije će koštati 3.500 dolara kada se bude našao na tržištu, što je 1.500 dolara jeftinije od komercijalnog izdanja prvog modela ovih naočara. Nešto prostija verzija prvog modela je predstavljena 2016. godine po ceni od 3.000 dolara.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Marshall Motif II ANC: Prvoklasne slušalice...

Marshall je otkrio nove Motif II ANC ušne slušalice, a najistaknutija poboljšanja su u oblastima audio...

TEST: Samsung Galaxy Tab S9 Ultra...

Tržište tableta je zamrlo. Retko ko plasira sledeći model, još ređe ih neko koristi. Veliki telefoni...

Jedini laptop s kojim trebate poslati...

Potrebno vam je nešto prenosivo i lagano, ali ne i ono koje ugrožava kvalitet. I pre...

SupremeNexus otkriva koji je mobilni telefon...

Vrhunske performanse mobilnog igranja igara U iščekivanju budućnosti ultimativnog digitalnog realizma, Galaxy S23 Ultra spreman je da...

TEST: Samsung Galaxy Z Fold5 –...

Dok god Kinezi masovno ne izvoze ovakve telefone, ostali imaju šanse da se konsoliduju i pripreme...

IFA 2023: Dizajniran kako bi udovoljio...

HONOR V Purse pretvara preklopni pametni telefon u ultimativni mode detalj koji spaja fizičko i digitalno,...

IFA 2023: Honor 90 – Telefon...

Više od sjajne optike i prelepog rama, HONOR 90 5G takođe dolazi sa prvom Zero-Flicker Screen...

Svestrana MEGAPUFF svetiljka na solarni pogon

Svetiljka po imenu MEGAPUFF namenjena je ljubiteljima kampovanja, putnicima, avanturistima i svima koji žive u područjima...

IFA 2023: Na preklop, a tanji...

Ovaj pametni telefon, koji se ponosi nekim od najinovativnijih funkcija, dolazi sa najnovijom verzijom operativnog sistema...

Vaš telefon vas prisluškuje – evo...

Ako ste ikada guglali „da li me moj telefon prisluškuje?“, odgovor je da, sluša vas sve...
Microsoft je predstavio svoje HoloLens 2 naočare koje koriste tehnologiju mešovite realnosti. Ovo je uređaj za koji kompanija kaže da je tri puta udobniji, duplo imerzivniji i pritom je pristupačniji od svog prethodnika. Na predstavljanju u nedelju, Aleks Kipman (Alex Kipman), vođa tehničkog tima u Microsoftu, je rekao da su uspeli da korisnicima udvostruče vidno polje u poređenju sa prethodnim modelom. To je ravno “prelasku sa televizora sa rezolucijom od 720 piksela na televizor sa 2K rezolucijom za svako od vaših očiju”, rekao je. Iz Microsofta su rekli da nova verzija naočara sadrži mnoštvo tehničkih poboljšanja i funkcija koje donose nove mogućnosti za bolju interakciju sa hologramima, uključujući poboljšano praćenje ruku i očiju. Dizajn naočara je takođe poboljšan, tako da je novi model lakši i udobniji za nošenje. HoloLens 2 će doći sa nizom softverskih rešenja od Microsofta i partnerskih kompanija u nastojanju da ovaj sistem bude što pristupačniji kompanijama. Softverska rešenja uključuju aplikacije koje su posebno napravljene za zaposlene u zdravstvu ili za arhitekte. „U današnje vreme, može biti potrebno između tri i šest meseci pre nego što mešovita realnost počne da stvara vrednost za neku kompaniju, zato što kod mora da bude napisan pre stvaranja vrednosti za industriju“, rekao je Kipman. „mi smo taj period skratili sa nekoliko meseci na nekoliko minuta.“ Uređaj za kompanije će koštati 3.500 dolara kada se bude našao na tržištu, što je 1.500 dolara jeftinije od komercijalnog izdanja prvog modela ovih naočara. Nešto prostija verzija prvog modela je predstavljena 2016. godine po ceni od 3.000 dolara.