Početna Home IFA 2019: PANASONIC TV POMERA GRANICE

IFA 2019: PANASONIC TV POMERA GRANICE

ATV & NAUTICA 2020

blank

Transparentni OLED

ATV & NAUTICA ATV

Panasonic je takođe predstavio koncept transparentnog OLED ekrana koji je prvi put prikazan na ovogodišnjem sajmu Salone del Mobile, najvećoj i najprestižnijoj izložbi nameštaja i stila života na svetu.

Transparentni OLED ekran koji podseća na stakleni kredenac, napravljen je od rama sa završnicom u drvetu koji drži nešto što izgleda kao stakleno okno.
Takvog izgleda on se prirodno uklapa u bilo koji savremeni životni prostor. Međutim, onog trenutka kada se ekran uključi on se transformiše u živopisni OLED ekran.

Transparentni OLED rezultat je konceptualnog istraživačkog projekta koji su sproveli Panasonic i Vitra. Kroz niz radionica, Vitra je pružila ekspertizu u dizajnu nameštaja i prostora koja je iskombinovana sa Panasonic-ovim fokusom na korišćenje naprednih tehnologija radi unapređivanja života.

Kao rezultat toga razvijen je niz ideja o tome kako nove tehnologije mogu da se iskoriste u savršenoj integraciji audiovizuelnih uređaja u naš životni prostor.
Transparentni OLED ekran prva je od ovih ideja koja je realizovana.

Transparentni OLED ekran preobražava se iz pasivnog objekta u živahan i dinamičan element, iz nečega što treba da se uoči u nešto što treba da se gleda.
Dizajniran od strane skandinavskog dizajnera Daniela Rybakkena i studija Panasonic Design Kyoto, OLED ekran sastoji se od materijala kao što su drvo, metal i staklo.

Tehnološke komponente lukavo su sakrivene unutar rama sa završnicom u drvetu koji ima dodatnu funkciju stalka za uređaj.
Element za osvetljavanje koji poboljšava doživljaj gledanja i ambijentalno iskustvo, takođe je direktno i nenametljivo smešten u kućištu.

Leave a Reply