Početna Home Kako da dnevnu sobu pretvorite u bioskop

Kako da dnevnu sobu pretvorite u bioskop

blank
ATV & NAUTICA 2020

Večernje gledanje filmova je idealan način da se relaksiramo kod kuće, a u bliskoj budućnosti nam je manje-više zagarantovano da ćemo imati dovoljno vremena da pregledamo sve filmove koje smo oduvek želeli ili da „bindžujemo“ omiljene serije.

U nekoliko jednostavnih koraka, možemo stvoriti idealne uslove i atmosferu bioskopa čak i u stanu.
Iz kompanije LG stiže nekoliko korisnih saveta kako da baš taj autentičan bioskopski doživljaj kreirate u dnevnoj sobi.

BMW_NextGen_2020_640x157px
BMW_NextGen_2020

Volimo da idemo u bioskop jer se odvojimo od svakodnevnog okruženja kako bismo se udubili u željeni film sa savršenom slikom i zvukom, a takav ambijent možemo da imamo i kod kuće!

Kreirajte idealne uslove za gledanje filma – nađite najudobnije mesto u stanu, sve drugo ostavite po strani na nekoliko sati (čak i mobilni telefon), isključite se iz spoljnog sveta i posvetite punu pažnju filmu.

Nema sumnje da je teško nadmašiti kokice u bioskopima, ali kućni uslovi nam daju priliku da budemo kreativni.

Ako želimo da uštedimo vreme na spremanju, najbrži način kokanja je preko mikrotalasne, a što se dodataka tiče, ograničeni smo samo sopstvenom maštom: puter može biti kombinovan sa karamelom, raznim začinima ili čak belim lukom.

Televizori su u većini dnevnih soba uglavnom postavljeni u sredini prostorije, uz to su i najveći ekrani u stanu, tako da gledanje serija i filmova na laptopu nema smisla, a ako imate pametan TV, nećete ni imati potrebu za laptopom.

Na primer, webOS sistem kompanije LG omogućuje trenutni pristup platformama poput HBO GO, APPLE TV, Apple TV+ ili Netflix.

blank

Kvalitet zvuka je ključni deo svakog pravog bioskopskog iskustva. Ako nemate kompletan kućni sound sistem, ne brinite, jer na novijim televizorima možete podesiti zvuk kako vam odgovara, a ako imate soundbar zvučnike možete čuda da napravite i da uštedite prostor.

Ako želite pravu intimnu atmosferu, razmislite o nabavci kućnog projektora, jer sada možete koristiti uređaje sa 4K rezolucijom kod kuće.
Sa malim projektorom, mogućnosti su skoro neograničene.

Na primer, sa LG CineBeam projektorima, možete da projektujete sliku i na plafon, a zahvaljujući pametnim funkcijama koje su ugrađene, možete da gledate omiljene serije na Netflix-u jednim klikom na dugme.

Ponekad može da se desi da nas, nakon duge noći gledanja u televizor, zahvati premor i boli glava.
Iako smo navikli da u bioskopima gledamo film u potpunom mraku, to nije preporučljivo i u kućnim uslovima.

Kontrast mračnog okruženja i osvetljenog ekrana umara, tako da bi bilo dobro da imate neko diskretno osvetljenje blizu TV uređaja.

BMW_NextGen_2020

Leave a Reply