Sledeći najavu vodećeg modela JZ2000 OLED televizora najavljenog na CES-u, Panasonic najavljuje još modela iz svoje linije televizora za 2021, koja sadrži potpuno nove OLED i LED televizore.

Zahvaljujući holivudskom podešavanju i vrhunskoj preciznosti boja, Panasonic televizori su oduvek bili najbolji izbor za gledanje filmova i visokokvalitetnih TV serija.

Tokom 2021, vođen „Vidi sve, oseti sve“ („See it all, Feel it all“) konceptom, Panasonic koristi svoje umeće kvaliteta slike kako bi dodatno unapredio gledanje sporta, igranje igara, kao i uživanje u striming sadržaju.

Kada se radi o OLED-u, Panasonic je dopunio vodeći model JZ2000 pomoću novih JZ1500, JZ1000 i JZ980 serija, pri čemu su poslednje tri serije dostupne u veličinama od 65 inča, 55 inča i – što je novina za 2021. – 48 inča.

Kao i kod modela JZ2000, ovi uređaji takođe imaju podešavanje boja Stefana Sonnenfelda, osnivača i generalnog direktora kompanije Company 3 i saradnika od poverenja nekih od najboljih svetskih filmskih producenata.

U kombinaciji sa Panasonic tehničkom preciznošću boja, ovi novi OLED televizori će u skladu s tim postaviti reper za gledanje kinematografskog i premijum sadržaja.

Tokom poslednjih godina, Panasonic je usmerio svoje inženjersko umeće i izvrsnost u inoviranje mnogo svetlijih OLED panela u vidu Master HDR OLED Professional Edition panela. U prošlosti su oni bili ograničeni na vodeće modele televizora, ali će tokom 2021.

Panasonic uključiti svetliji Master HDR OLED Professional Edition panel i u modelima JZ2000 i JZ1500 – što su odlične vesti za gledaoce koji žele da uživaju u boljim HDR performansama, ali već imaju sveobuhvatan zvučni sistem kod kuće.

Svaka od ovih OLED serija će imati potpuno novi HCX Pro AI procesor koji je najavljen uz model JZ2000 i koji omogućava novi Auto AI režim slike.

Auto AI pomaže da se gledaocima pruži optimalan doživljaj tako što precizno detektuje koja se vrsta sadržaja gleda: na primer, filmovi ili sport, a zatim automatski prilagođava kvalitet slike u skladu s tim. Auto AI režim je samostalan režim slike, tako da će gledaoci koji žele ručno da izaberu najbolju postavku moći to da urade.

Pored toga, s obzirom da imaju novi HCX AI Pro procesor, novi OLED-i će takođe podržavati Game Mode Extreme koji smanjuje latenciju do vrednosti koje su među najnižima u industriji za OLED televizor.

Do ovih smanjenja latencije nije došlo zbog poboljšanja sa strane panela u celokupnoj industriji, već su rezultat značajnih inženjerskih unapređenja koja je Panasonic napravio. Svi OLED modeli će takođe podržavati AMD FreeSync Premium.

Pored OLED uživanja, Panasonic je takođe najavio tri nove LED serije za 2021. i nagovestio je da ih ima još u pripremi.

Novonajavljene LED TV serije su JX940 serija (75 inča, 65 inča, 55 inča, 49 inča), JX850 serija (65 inča, 58 inča, 50 inča, 40 inča) i JX800 serija (65 inča, 58 inča, 50 inča, 40 inča).Prethodni tekstNovi EQS: Dizajn za sva čula
Sledeći tekstAutomobil sa novim svetskim rekordom u aerodinamici

Leave a Reply