Potpuno novi hibrid iz HONDE

Potpuno novi model Honda HR-V e:HEV pokreće Hondina najnaprednija tehnologija hibridnog pogona koja obezbeđuje spoj efikasnih i fleksibilnih performansi.

Ovaj kompaktni SUV pridružuje se paleti modela sa oznakom Honda e:HEV (hibridno električno vozilo) i predstavlja možda i konačan korak ka potpunoj orjentaciji HONDA brenda elektrifikaciji svih svojih udarnih evropskih modela za 2022.

HONDA e:HEV hibridna tehnologija brine za rafinirano uživanje u vožnji uz veoma agilne performanse i impresivnu ekonomičnost.

Sistem sadrži dva snažna kompaktna elektromotora uparena sa i-VTEC benzinskim motorom od 1.5 litara, maksimalne snage od 96 kW (131 KS) i maksimalnog momenta od 253Nm pri 4,500 rpm.

Voznu dinamičnost menjaju različiti režimi rada – Sport, Normal and Econ, dok se upravljanje preko jedne papučice, bilo za dodavanje gasa ili kočenje, može odabrati preko B režima vožnje, za pravo EV iskustvo u vožnji.

Stepen regeneracije energije i efekat kočenja može se podesiti u skladu sa onim što vozač najviše voli i to preko birača „Deceleration Selector“ iza upravljača kako bi se obezbedila raznovrsnost u vožnji.

Intuitivni interfejs sa LCD ekranom od 9 inča osetljivim na dodir, dizajniran je da potpuno minimizira uticaj na vozača, i svojim pojednostavljenim menijem za podešavanja omogućava praktičan pristup svim funkcijama i komandama.

Vozač sam odlučuje i podešava napredne funkcije za asistenciju u vožnji preko displeja od 7 inča na TFT e:HEV pokazivaču, kako bi dodatno umanjio sva moguća ometanja tokom vožnje.

Interfejs, kojim se upravlja preko već odomaćenog stila i komandi na smart telefonu, omogućava funkciju „smartphone mirroring“ preko Apple CarPlay (uz Bluetooth, WiFi ili preko kabla) i Android Auto (kabl).

Novi adaptivni tempomat (ACC) deo je svih novih HR-V modela i služi da dodatno unapredi bezbednost pri promeni trake ili preticanja vozila. Ugao upravljača i bočna G-sila se proveravaju prema snimcima koje kamera dostavlja u vožnji pri većim brzinama pre i tokom manevra.

Rezultat je bezbedniji i rafiniraniji polazak. ACC sadrži i funkciju praćenja pri nižoj brzini i kontrolu kočenja koja se može aktivirati u vožnji nizbrdo.

Sistem za praćenje mrtvog ugla (Blind Spot) sastavni je deo novog HR-V.
Sistem koristi radarsku tehnologiju za automatsku detekciju vozila u vozačevom mrtvom uglu i obaveštava ga preko lampice za upozorenje koja treperi sa retrovizora.

Kontrola pri spuštanju nizbrdo – Hill Descent Control, po prvi put je dostupna za HR-V u Evropi, i operativna je već pri minimalnoj brzini od 3 km/h.

Tehnologija omogućava veći stepen kontrole i sigurnosti na podlogama niskog koeficijenta prianjanja, i strmim stazama s ciljem olakšavanja vožnje u velikom broju različitih situacija – od izlaska iz parkinga pod strmim nagibom do vožnje po strminama pod snegom.

Jasan i jednostavan dizajn postignut je zahvaljujući ravnim površinama vozila, a svi detalji usklađeni su u ukupni oblik karoserije.

Prednji kraj je istaknut dok su A-stubovi povučeni nazad kako bi hauba bila izdužena, jer tako i dolikuje premijum modelu, čime se kompletna kabina pomera nazad i daje svoj doprinos izduženosti i proporcijama koje krase kupe modele.

U kabini novog modela Honda HR-V, svaki element dizajna posvećen je osećaju prostranosti i prozračnosti koja putnike povezuje sa spoljašnjim svetom, uz sav komfor i praktičnost kakvi se ne mogu naći kod drugih SUV konkurenata u ovom segmentu.

Najsavremenije vrste materijala i tkanina odišu kvalitetom i postojanošću a na dodir pokazuju šta znači fraza premijum kvalitet.

Prilikom oblikovanja novog HONDA HR-V modela, Honda se vodila idejom da stvori poželjan automobil koji spaja nesvakidašnji dizajn, izuzetnu efikasnost i vrhunsku upotrebljivost.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde