Dizajniran da predstavlja savršeni balans između sportskog i automobila za svakodnevnu vožnju, Audi RS 3 za 2022. godinu će pokušati to da postigne sa moćnim petocilinadrskim motorom koji isporučuje 294 ks i 499 Nm obrtnog momenta u formi kompaktne luksuzne limuzine sa četvoro vrata.

Njegov 2,5 TFSI motor ubrzava od 0-100 km/h za 3,8 sekundi i ima maksimalnu brzinu od 290 km/h u RS Dynamic paketu opreme sa keramičkim kočnicama.

Pored 2,5 TFSI motora tu su i sedmostepeni menač sa duplim kvačilom, izduvni sistem sa varijabilnom kontrolom klapni za podešavanje note motora, standardni razdelnik obrtnog momenta, standardno RS sportsko vešanje, novi amortizeri, sistem ventila posebno osmišljen za model RS 3 i veći ugao bočnog nagiba točka za bolji odziv upravljačkog sistema.

Pored toga, RS 3 će imati i modularni kontroler dinamike vozila (mVDC) kako bi se povećala agilnost automobila, kočioni sistem sa šest čeličnih i keramičkih klipova, kao i sve najnovije Audi tehnologije u kabini.

Prodaja kreće početkom 2022. godine.

Prethodni tekstBMW koncept gejming fotelja je na pola puta do automobila
Sledeći tekstNakon pet godina razvoja, 22-inčna felna od ugljeničnih vlakana za model Bentley Bentayga je konačno spremna

Leave a Reply