U kompaniji Polyver Sweden kažu da njihov CLI-TECH sistem (udobno, lagano i izolovano) znači da čizma ima tri puta bolju izolaciju i dvostruko veću izdržljivost u odnosu na druge gumene čizme. Iz ovog brenda kažu da su CLI-TECH čizme i do 40% lakše od konkurencije kao što je Muck Boot. Izrada bez spojeva zapečatila je posao, metaforički i bukvalno, navodno eliminišući mogućnost raslojavanja i prodora vode. A u čemu leži ključ njihovog uspeha? U sićušnim mehurićima vazduha.

Polyver Sweden proizvodi čizme za planinske šetnje, pecanje, lov, posao ili „šetnju po snegom zavejanom gradu”. U ponudi su dve čizme – jedna visine 23 cm koja ide do članaka i jedna visine 36 cm koja ide do listova.

Jednostavno rečeno, CLI-TECH radi to što radi zahvaljujući „milionima vazdušnih mehurića“ unutar materijala od kojih su napravljene čizme. U kompaniji Polyver Sweden zarobljavaju te mehuriće u poliuretan kako bi čizme bile maksimalno izolovane i pogodne za celodnevno nošenje. Taj materijal takođe omogućava proizvođaču da oblikuje svaku čizmu iz jednog dela – bez šavova ili spojeva.

Metode i materijali koje koristi ovaj brend za rezultat imaju čizmu koja je 100% vodootporna. Što se tiče mase, Polyver Classic High čizma je teška 450 grama manje od proseka. Svako ko je proveo ceo dan po snegu u čizmama zna da dodatnih pola kilograma ili kilogram prave veliku razliku.

Detalji kao što su brzosušeća akrilna postava za kraće vreme sušenja i ojačan materijal oko zglobova poboljšavaju udobnost. Antistatički đonovi daju čizmama prianjanje koje je potrebno da bi se ispunili uslovi za bezbednost na radu, pa mogu da ih koriste i radnici.

Znatno lakše od modela iz konkurencije i potpuno vodootporne, ove klasične zimske čizme će učiniti da najhladniji dan godine pamtite kao prilično topao.

Prethodni tekstBrend Schatzii ergonomska zaštitna maska za sportiste
Sledeći tekstAudiovector R 8 Arreté zvučnik

Leave a Reply