Od 1995. godine, manufaktura Roger Dubuis je poznata po inovacijama „bez granica“, tehničkoj izvrsnosti, zahtevnoj umešnosti i stilskoj odvažnosti.

Većina Roger Dubuis satova nose žig Poinçon de Genève. Jasno vidljiv dokaz izvrsnosti, ekskluziviteta, znanja i performansi.
Za izradu Roger Dubuis satova neophodno je izdvojiti 40% više vremena, a ljubitelji za to dobijaju stopostotno izobilje izvrsnosti i lepote.

Excalibur Twofold: glečerski dodir odvažnosti i svetske premijere

Igrajući se sa najvišim standardima visoke horologije, Roger Dubuis predstavlja novu interpretaciju svog čuvenog mehanizma, dvostrukog letećeg turbijona.

Excalibur Twofold predstavlja savršenu ilustraciju njegove ekspresivne osobenosti i znanja koji su još upečatljiviji u mraku.

Ova izvanredna horološka keracija obuhvata tri svetske premijere.

Sa kućištem prečnika 45 mm, glečerski dodir model Excalibur Twofold je dodatno naglašen koronom i kućištem napravljenim od mineralno kompozitnih vlakana (MCF), ultrabelog kompozitnog materijala koji se sastoji od 99,95% silicijum-dioksida i koji je razvijen posebno za kompaniju Roger Dubuis.

Ovako nešto nikada pre nije viđeno u svetu visoke horologije.

Proces izrade listova od kompozitnog materijala koji su usavršili inženjeri kompanije Roger Dubuis omogućava ovoj manufakturi da se poigrava sa ovim jedinstvenim mineralno kompozitnim vlaknima.

Po prvi put razvijen je patentirani proces kako bi se osvetlio svaki ugao gornje ploče mehanizma koje je napravljen od mineralno kompozitnih vlakana.

Ovaj materijal je luminescentan noću i traje 60% duže nego standardni luminescentni materijali koji su danas u upotrebi.

I za kraj, kajiš na modelu Twofold je napravljen od posebne fluorokarbonske (FKM) gume i takođe je luminescentan.

Napravljen je na bazi revolucionarne tehnologije po imenu „LumiSuperBiwiNova“ koja čini da deo kajiša svetli u mraku poput noćnog signala.

Kombinujući lake i otporne materijale, ovo tehničko remek delo zahteva ekstremnu veštinu u izradi satova.

Noseći žig Poinçon de Genève, model Excalibur Twofold dolazi u ograničenoj seriji od osam komada za neprikosnoveni dokaz da se radi o vrhunskom raritetu.

Ovaj proizvođač satova još jednom neumoljivo naglašava svoju tehničku samostalnost i radikalne estetske odluke.

Ogromna radost ljubitelja brenda Roger Dubuis se pokazuje kao najuzbudljiviji način da se doživi hiper horologija.

Prethodni tekstADATA Power Bank u prolećnim dezenima
Sledeći tekstSamsung QLED 8K i 4K 2020 dostupni i na našem tržištu

Leave a Reply