Fiat je nedavno predstavio novu posebnu porodicu Fiat 500 „Hey Google“ vozila koja koriste Google Asistenta koji omogućava vlasnicima da komuniciraju sa svojim automobilima na daljinu i koja imaju Google logoe i dizajnerske karakteristike spolja i iznutra.

Tri modela, Fiat 500, krosover 500X i svestrani 500L prepuni su Google tehnologije.

Oni na komandnoj tabli imaju ekran dijagonale 7 inča osetljiv na dodir sa integrisanim Google Asistentom. To omogućava korisnicima da se povežu sa instrument tablom u vozilu preko virtuelnog asistenta kompanije Google koji se nalazi na njihovim smartfonima ili preko Google Nest Hub uređaja.

U kompanijama Fiat i Google kažu da vozači ovih novih automobila mogu čak i da komuniciraju sa svojim vozilima na daljinu.

Gde god se nalazili, makar i sedeli kod kuće na kauču, samo izgovorite reči „Hej Google, pitaj moj Fiat…“ kako biste saznali, na primer, gde je auto parkiran, koliko goriva imate u rezervoaru, gde je najbliži ovlašćeni servis, koliko kilometara ste prešli taj dan.

U kompaniji naglašavaju vozači mogu čak i da zamole Google Asistenta da pita njihov auto da li su zaključana sva vrata i prtljažnik, ukoliko misle da su možda zaboravili da to urade.

Pored tehnologije koja im je zajednička, svi Fiat 500 „Hey Google“ automobili imaju i male, okrugle „Hey Google“ logoe sa obe strane vozila, tik ispred bočnih retrovizora, kao i druge elemente koji su ukrašeni logoom ili bojama brenda Google.

Prethodni tekstGlobalna ekspanzija frižidera
Sledeći tekstHP Omen 30L gejming desktop kompjuter: Prelepa staklena kutija

Leave a Reply