Model 9.0 CC je dizajniran na osnovu koncepta jednog velikog kokpita od pramca do krme.

Možete da se šetate od kokpita do pramca, gde se nalazi ugaona garnitura za sedenje sa velikim centralno postavljenim sedištem koje se nalazi sa prednje strane upravljačke konzole.

Ta sedaljka se se pretvara u veliki prostor za sunčanje isto kao što i na WA (Walk Around) verziji ovog modela možete da pokrijete krov prednje kabine/prednje palube veliikim jastucima za ležanje.

Jedna veoma zgodna funkcija centralne ležaljke, osim što pruža prostor za kabinu ispod, je ta da kada sklonite ležaljku, možete da podignete vrata u podu i dobijete direktan pristup kabini – što je odlično za odlaganje silne opreme koju neminovno nosite sa sobom, ili za provetravanje kabine sa dva kreveta.

Kaseta za odlaganje bokobrana se nalazi odmah iza kutije za sidro i tu možete da odložite većinu opreme za bokobrane.
Kokpit, kao i pramčani deo, se može opremiti opcionim stolom od tikovine.

Duboka krmena platforma sa obe strane je savršena za ulazak na brod sa pontona, kao i da se skijaši na vodi ponovo popnu na brod.

Što se tiče prostora za odlaganje stvari u krmenom delu, model 9.0 CC ima neverovatno mnogo prostora ispod kokpita kom se pristupa preko preko otvora u podu palube.

U tom prostoru možete da odložite čamac na naduvavanje i da vam ostane još prostora, plus imate po dodatni ormarić sa svake strane.
Za pecaroše, postavljeni ormarić za ceđenje opreme se nalazi ispod klupe na krmi.

U ovoj redovnoj postavci ovaj brod se vrlo dobro snalazi po lošem vremenu i blago se nakrivljuje pri skretanju niz vetar.
Nema ni naznaka škripe ili lupanja, a korito koje se proširuje sa visinom i visok nadvodni deo sprečavaju talase da prskanjem nabacuju vodu na palubu.

Skretanje uz vetar je skroz druga priča, naravno, i na posletku to je test koji određuje pravi potencijal broda na pučini.

Pri plovidbi uz vetar, brod se ispravio pri brzini od 20 čvorova, ali nakon što podesite ugao pramca u odnosu na vodu stvari se izenađujuće menjaju.

Vožnja postaje znatno mekša i poboljšana, a motori F250 rade na 3.500 obrtaja i razvijaju maksimalni obrtni moment sa posledičnim povećanjem dinamičkog potiska na krmi.

Krstareća brzina od 25-26 čvorova je savršena za ovaj brod, a to potvrđuju i brojke vezane za potrošnju goriva – u bilo kojim uslovima, to je brzina sa kojom će većina ljudi biti zadovoljna.

Pri brzini od preko 30 čvorova plovidba postaje uzburkanija i voda počinje da prska po vetrobranskom staklu.

To definitivno ne biste nazvali uslovima za porodično krstarenje, ali ono što je sigurno jeste da će brod izdržati mnogo duže od vaših kolena.

Odziv ručice gasa je dobar dok prelazite preko talasa, a dva motora F250 su savršeni za ovaj brod, dajući mu snagu koja je neophodna za dobro ubrzanje.

Model 9.0 CC može da stigne od stanja mirovanja do 25 čvorova za ispod 8 sekundi, i bez problema prevazilazi brzinu od 44 čvora pri 5.900 obrtaja u minuti.

Ovo je odličan brod sa kojim ćete uživati i u talasima. Solidno je konstruisan pa se stoga i ne buni kada ga koristite u svrhu za koju je i napravljen.

Ovaj brod nije za sve namene, nije univerzalac, ali je ipak mnogo više od ribarskog broda.

Nudi praktičan sportski paket, sa sposobnošću da se nosi sa težim morskim uslovima kada naiđe lošije vreme.

Cap Camarat 9.0 CC je jedan od mnogih otvorenih brodova sa velikim vanbrodskim motorima koji su se pokazali kao veoma popularni u zadnje vreme, ne samo zbog cene i performansi, već i zbog karakteristika koje će se dopasti ostalim članovima porodice.

POGLEDAJ KOMPLETNU PONUDU
Prethodni tekstCasio G-Shock GWFA1000 je prvi Frogman ronilački sat sa analognim displejem
Sledeći tekstTOP 5: Plovila do 50.000 evra

Leave a Reply