Sat kompanije Ziiiro po imenu Jupiter podiže minimalizam na potpuno novi nivo, eliminišući ne samo brojeve i markere već i kazaljke, i zamenivši ih magnetski pokretanim kuglicama.

Dostupan u četiri kombinacije boja, ovaj časovnik je dobio ime po svojoj sličnosti sa planetom Jupiter, kada je posmatrate sa njenih polova.

Kod konvencionalnih analognih satova vreme pokazuju kazaljke za sate i minute koje su povezane sa mehanizmom preko sistema zupčanika, što znači da pravljenje sata bez kazaljki predstavlja pravu misteriju.

Ono što je komplikovano jeste da uklanjanje kazaljki deluje kao logičan sledeći korak u minimalističkoj horologiji, ali postavlja se pitanje kako prikazati vreme i kako dizajnirati brojčanik.

Proizvođač satova Ziiiro, čiji su osnivači iz Nemačke i Hong Konga, predstavlja rešenje koje koristi dve malecke čelične kuglice postavljene u brazde ucrtane u hidraulički presovanom i peskiranom brojčaniku ispod konveksnog ojačanog kristala unutar kućišta od nerđajućeg čelika klase 316L, prečnika 41 mm, koje je vodootporno do 5 atmosfera (30 metara).

U kompaniji Ziiiro kažu da spoljna čelična kuglica pokazuje sate, a unutrašnja minute.

Njih pomera švajcarski Ronda 502 kvarcni mehanizam koji pokreće baterija Renata 371/SR920SW.

Međutim, nisu objavljeni detaljniji podaci o tome kako ovaj magnetski mehanizam funkcioniše.

Jupiter dolazi u četiri kombinacije boja: hrom, roze, crna i roze kao i hrom sa mrežastom Milanese narukvicom.

CENA: $ 199.00
Prethodni tekstZvuk, dizajn i funkcija – novi sve-u-jednom muzički sistem koji evoluira
Sledeći tekstAbarth 595 Monster Energy Yamaha ”Trastevere73”

Leave a Reply