Početna AUTOMOBILI Nissan Z sedme generacije predstavljen sa motorom od 400 KS

Nissan Z sedme generacije predstavljen sa motorom od 400 KS

To je to. Novi član Nissan Z porodice, model Z Proto, koji je Nissan predstavio prošle godine, sada je zvanično stigao.

Dok su automobili iz prethodnih šest generacija imali nepogrešive linije Z modela, nova sedma generacija Nissan Z kupea za 2023. godinu više podseća na original.

Sa siluetom koja predstavlja omaž originalnom modelu Datsun 240Z iz 1970. godine, novi Nissan Z za 2023. godinu ima prepoznatljivu dugačku haubu i spušten zadnji deo koji je naglašen legendarnim fastback dizajnom. Mada, novi model Z je ipak dosta buckastiji.

Kada već govorimo o slovu Z… od sada numeričke oznake iz prethodnih generacija više ne važe; sada se zove samo Z, ili je to bar slučaj u Sjedinjenim Državama.

Ispod haube, novi model Z ima 3.0-litarski V6 twin-turbo motor koji isporučuje 400 konjskih snaga i 475 Nm obrtnog momenta i koji je uparen sa 6-stepenim ručnim menjačem sa EXEDY sportskim kvačilom inspirisanim moto sportovima ili sa novim 9-stepenim automatskim menjačem sa aluminijumskim papučicama za menjanje brzina.

Unutra se nalazi kokpit koji se fokusira na vozača, sa digitalnom instrument tablom od 12,3 inča koja je inspirisana trkačkim automobilima i može da se personalizuje. Tu su i kožna sportska sedišta kao i Bose audio sistem sa 8 zvučnika.

Model Z za 2023. godinu biće ponuđen sa Sport i Performance paketima opreme kao i u posebnom „Proto Spec“ izdanju koje će biti ograničeno na svega 240 primeraka. Cena tek treba da bude objavljena a u međuvremenu možete saznati više o uzbudljivom novom modelu Nissan Z ovde.

Prethodni članakKako televizori utiču na očuvanje životne sredine???
Sledeći članakNOVI RAV4 za pravu avanturu

Leave a Reply