Proizvođač luksuznih švajcarskih satova Roger Dubuis predstavio je dva nova modela na Međunarodnom salonu visoke horologije u Meksiku (SIAR).

Dva nova tehnički razrađena i ekstrevagantna modela su Excalibur Diabolus in Machina i dijamantima optočeni Excalibur Automatic Skeleton.

Oba sata su napravljena od roze zlata.

Excalibur Diabolus in Machina je napravljen u unikatnoj seriji i postavljen u legendarno Excalibur kućište prečnika 45 mm sa fascinantnom kombinacijom mat i poliranih detalja.

Dolazi sa dve vrlo sofisticirane komplikacije: Letećim turbijonom sa minutnim repetitorom i indikatorima sa funkcijom reprodukcije tona.

Izdvojeni turbijon i posebni trotonski zvuk minutnog repetitora predstavljaju najviše standarde visoke horologije i savremenog dizajna, kao i oličenje izražene singularnosti na koje je Roger Dubuis izrazito ponosan.

Mehanizam koji pokreće ovaj sat sa sofisticiranim komplikacijama je RD0107 Calibre, koji kuca na frekvenciji od 3 Hz (21.600 vibracija po satu).

Dekorisan sa 54 rubina, ovaj mehanizam kombinuje luksuznu časovničarsku završnu obradu i dekoracije.

Ovaj samonavijajući mehanizam ima rezervu snage od 60 sati.

Sa svojim zaštitnim znakom u vidu skeletoniziranog mehanizma koji se razmeće neprikosnovenim umećem ove kompanije u oblastima tehničkog znanja i kreativnosti, Excalibur Automatic Skeleton predstavlja suštinu identiteta brenda Roger Dubuis.

U ovoj najnovijoj ultrasavremenoj reinterpretaciji legendarnog kalibra 820SQ, blistavi dijamanti krase kućište, lugove i sredinu kućišta.

Kalibar 820SQ sa oznakom Poinçon de Genève je samonavijajući mehanički skeletonizirani mehanizam koji pokreće mikro rotor.

Ovaj pedantno izrađeni kalibar sadrži 35 dragulja i kuca na frekvenciji od 4 Hz (28.800 vibracija po satu). Rezerva snage mu je nekih 60 sati.

Ovaj sat je preklopljen safirnim kristalnim staklom.

Takođe ima i poklopac od safirnog stakla kroz koji možete da posmatrate mehanizam.

Narukvica je gumena 3D Pixel Camo, a sat će biti dostupan u ograničenoj seriji od 28 komada.

Prethodni tekstMercedes-Benz zalazi u segment mikromobilnosti sa sklopivim e-skuterom
Sledeći tekstHibrid teleskopa i fotoaparata može od svakoga da napravi astrofotografa

Leave a Reply