DJI Mavic Mini – Ovo je novi kralj sićušnih dronova

U kompaniji DJI su upravo predstavili model Mavic Mini, bazični dron koji je dizajniran za svakoga.

U suštini, to je manja i jeftinija verzija drugih sklopivih dronova kompanije DJI, kao što su Mavic Pro, Mavic Air i Mavic 2. Mavic Mini ima cenu od 399 dolara.

Dakle, koliko mali je „mini“?

Mavic Mini je otprilike iste veličine kao i DJI Spark, koji je izašao 2017. godine, ali razlika je u tome što je Mavic Mini sklopiv, kao i svaki drugi dron iz Mavic porodice.

A glavna fora je to što sa težinom od samo 249 grama, Mavic Mini je dovoljno mali da ne morate da ga registrujete kod nadležnog organa civilne avijacije, što jedna velika briga manje za vlasnika.

Naravno, Mavic Mini je više od obične sklopive verzije modela Spark jer je pokupio i dosta drugih premijum funkcija iz Mavic linije.

Mavic Mini ima troosovinski žiroskop koji mu pomaže da snima besprekorne video snimke, što je nešto što model Spark nema.

On koristi potpuno novu Fly aplikaciju kompanije DJI, koja je dizajnirana da pomogne novim vlasnicima dronova da nauče da sa lakoćom upravljaju dronom i prave odlične snimke.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Marshall Motif II ANC: Prvoklasne slušalice...

Marshall je otkrio nove Motif II ANC ušne slušalice, a najistaknutija poboljšanja su u oblastima audio...

TEST: Samsung Galaxy Tab S9 Ultra...

Tržište tableta je zamrlo. Retko ko plasira sledeći model, još ređe ih neko koristi. Veliki telefoni...

Jedini laptop s kojim trebate poslati...

Potrebno vam je nešto prenosivo i lagano, ali ne i ono koje ugrožava kvalitet. I pre...

SupremeNexus otkriva koji je mobilni telefon...

Vrhunske performanse mobilnog igranja igara U iščekivanju budućnosti ultimativnog digitalnog realizma, Galaxy S23 Ultra spreman je da...

TEST: Samsung Galaxy Z Fold5 –...

Dok god Kinezi masovno ne izvoze ovakve telefone, ostali imaju šanse da se konsoliduju i pripreme...

IFA 2023: Dizajniran kako bi udovoljio...

HONOR V Purse pretvara preklopni pametni telefon u ultimativni mode detalj koji spaja fizičko i digitalno,...

IFA 2023: Honor 90 – Telefon...

Više od sjajne optike i prelepog rama, HONOR 90 5G takođe dolazi sa prvom Zero-Flicker Screen...

Svestrana MEGAPUFF svetiljka na solarni pogon

Svetiljka po imenu MEGAPUFF namenjena je ljubiteljima kampovanja, putnicima, avanturistima i svima koji žive u područjima...

IFA 2023: Na preklop, a tanji...

Ovaj pametni telefon, koji se ponosi nekim od najinovativnijih funkcija, dolazi sa najnovijom verzijom operativnog sistema...

Vaš telefon vas prisluškuje – evo...

Ako ste ikada guglali „da li me moj telefon prisluškuje?“, odgovor je da, sluša vas sve...
U kompaniji DJI su upravo predstavili model Mavic Mini, bazični dron koji je dizajniran za svakoga. U suštini, to je manja i jeftinija verzija drugih sklopivih dronova kompanije DJI, kao što su Mavic Pro, Mavic Air i Mavic 2. Mavic Mini ima cenu od 399 dolara. Dakle, koliko mali je „mini“? Mavic Mini je otprilike iste veličine kao i DJI Spark, koji je izašao 2017. godine, ali razlika je u tome što je Mavic Mini sklopiv, kao i svaki drugi dron iz Mavic porodice. A glavna fora je to što sa težinom od samo 249 grama, Mavic Mini je dovoljno mali da ne morate da ga registrujete kod nadležnog organa civilne avijacije, što jedna velika briga manje za vlasnika. Naravno, Mavic Mini je više od obične sklopive verzije modela Spark jer je pokupio i dosta drugih premijum funkcija iz Mavic linije. Mavic Mini ima troosovinski žiroskop koji mu pomaže da snima besprekorne video snimke, što je nešto što model Spark nema. On koristi potpuno novu Fly aplikaciju kompanije DJI, koja je dizajnirana da pomogne novim vlasnicima dronova da nauče da sa lakoćom upravljaju dronom i prave odlične snimke. Mavic Mini takođe ima i znatno bolju kameru od modela Spark. On može da snima video u 2,7K rezoluciji pri 30 frejmova u sekundi (otprilike 40 posto bolji kvalitet nego što nudi Spark, koji pravi video u 1080p rezoluciji) ili u 1080p rezoluciji sa do 60 frejmova po sekundi. Takođe je u stanju da pravi fotografije rezolucije 12 megapiksela. Ovaj mini dron može da provede 30 minuta u vazduhu ali dolazi sa samo jednom baterijom. Za dodatnih 100 dolara – što diže cenu na ukupno 499 dolara – možete da kupite Fly More Combo paket koji uključuje dve dodatne baterije, štitnike za propelere, dodatni set propelera i još par dodataka. Naravno da je napravljen i pokoji kompromis sa modelom Mavic Mini. Sa njim ne možete da snimate u 4K rezoluciji kao što to možete sa njegovim većim Mavic rođacima, a nemate ni funkciju za izbegavanje objekata (koju ima model Spark). To znači da iako je Mavic Mini lakše prenosiv i pravi fotografije i video snimke u solidnoj rezoluciji, početnici moraju da budu posebno pažljivi kada lete između drveća, ljudi, kuća ili zgrada.