Ove skije su savršene za skijaše kojima ne smeta malo penjanja uzbrdo zarad odličnog spusta.

One su lagane, sposobne i napravljene za netaknute terene.

Ako ste se zaputili izvan granica skijališta, uvek vodite računa da sa sobom imate lavinski primopredajnik, lopatu, sondu, partnera i plan.

OPREMA GODINE: Blizzard Zero G 95

Baš kao i kod njihovih trkačkih skija i skija namenjenih za skijanje van staze, umeće kompanije Blizzard za pravljenje proizvoda od ugljeničnih vlakana je u potpunosti izraženo u novoj Zero G liniji.

Sa tehnologijom Carbon Drive 2.0 i 3D okvirom od jednosmernih ugljeničnih vlakana na vrhu i repu, kao i drvenim jezgrom od paulovnije, ova skija dobro upija neravnine na lošem snegu i ima poboljšane performanse na boljem snegu.

U kompaniji su „omekšali“ vrh i rep kako bi omogućili optimalnu sposobnost za „driftovanje“ po svežem snegu kada je to neophodno, ali skije Zero G 95 mogu i da drže na kantnama kada je to bitno uz torzionu krutost koja se pokazala među najboljima na testovima.

Sa pločom za ojačanje veza sa dvosmernim ugljeničnim vlaknima, ove skije mogu da podnesu i solidne brzine, uz uspešno savladavanje svežeg snega, kao i svih ostalih snežnih uslova koje ćete zateći van uređenih skijališta.

CENA: $ 559.99 – $ 699.95

DPS Alchemist Wailer 100 RP

Oblik novih Wailer 100 RP skija kompanije DPS će sigurno postati klasik za ljude koji provode dosta vremena van uređenih staza ali i dalje se voze žičarom.

Alchemist konstrukcija ovog brenda se uklapa sa ovakvim skijašima sa dva preimpregnirana sloja od ugljeničnih vlakana sa obe strane drvenog jezgra od asike, plus ojačanim bočnim zidovima i trkačkom osnovom profesionalnog nivoa.

Sa kratkim radijusom zaokreta i posebnim kantnama za meki sneg, Wailer 100 RP su agilne skije sa kojima ćete moći da se provlačite među drvećem ali isto tako ćete moći i da uživate na otvorenim padinama. Odlične skije za ljubitelje turno skijanja.

CENA: $ 1,299.00

Armada ARV JJ Ultralite

Zero serija brenda Armada je dizajnirana od strane vrhunskih sportista koje sponzoriše ovaj brend, kako bi se napravila oprema koja će im pomoći da skijaju bolje.

Testeri brenda SKI bili su naročito oduševljeni ograničenom serijom skija ARV 116 JJ Ultralight, koje su 25 posto lakše od redovnog modela ARV 116 ali se spuštaju jednako dobro kao i dugački model.

Sa konveksnim osnovama koje koriste „smear“ tehnologiju na solidno zakrivljenom vrhu i repu kao i jezgrom od drveta rogača, ove skije su prvi izbor za turno skijaše koji žele da se spuštaju po svežem snegu. Tako su besprekorno zabavne, i veoma sposobne na svežem snegu.

CENA: $ 875.00

G3 FINDr 94

Nova FINDr linija predstavlja veliki iskorak za brend G3 po pitanju učinka tokom spuštanja.
Osnova od čistih ugljeničnih vlakana izrađena u Kanadai i puni poliuretanski bočni zidovi pojačavaju odziv skije i amortizuju skiju na neravnom snegu.

Testerima se najviše svidela svestrana širina struka od 94 mm, jer s njom mogu vrlo lako da zaokrenu uz minimalne vibracije skija, što ih čini pouzdanim pri velikim brzinama i na delovima sa ogoljenom podlogom.

Bonus: ugrađeni magneti čine ove skije lakšim za upravljanje, naročito ako vaši vezovi nemaju kočnice. Odlična stabilnost bez vibracija.

CENA: $ 666.75

Line Vision 98

Redovnim testerima se svidelo model Vision 108 iz kategorije širokih all-mountain skija, a testerima turno skija se više svidela uža verzija koja je svestranija u pravim uslovima van uređenih staza.

Sa tri različita sloja – aramid, ugljenična vlakna i staklena vlakna – ove skije predstavljaju savršenu kombinaciju upijanja neravnina i skočnosti bez podrhtavanja ugljeničnih vlakana ili velike težine konvencionalne konstrukcije od staklenih vlakana.

Fleksibilniji vrh i rep su dobri za skijanje po zaleđenim snežnim površinama, a uski profil omogućava kratko vreme između dva zaokreta.
Ove skije lete nizbrdo i skreću sa lakoćom.

CENA: $ 419.00 – $ 799.95
Prethodni tekstTV kao najbolji prijatelj u nevolji!
Sledeći tekstRAD OD KUĆE – Budućnost poslovanja

Leave a Reply