IBM je objavio da su klijenti u veoma regulisanim granama industrije, uključujući Aegean Airlines, BNP Paribas, Elaw Tecnologia SA i Home Trust, izabrali IBM Cloud kao svoju omiljenu destinaciju za ključne poslove.

IBM je takođe najavio nove funkcionalnosti koje njegov javni oblak čine najsigurnijim i najotvorenijim oblakom za poslovanje i uključuju:

Jedina komercijalno dostupna vrhunska kriptografska tehnologija za oblak pod nazivom „Čuvajte svoj ključ“.
Povećan propusni opseg za njihove virtuelne servere sledeće generacije u oblaku do 80 Gbps, čineći IBM javni oblak podesnim na velikom broju servera.

Proširenje prisustva IBM-ovih globalnih cloud centara uz nove višezonske regione (MZR- multizone region) planirane za Toronto u Kanadi i Osaku u Japanu do kraja 2020. godine, uz nedavno najavljeni MZR u Sao Paulu u Brazilu.

Očekuje se da će ista IBM Power Systems tehnologija koja stoji iza najpametnijih svetskih super-računara, Summit i Sierra, biti dostupna za odabrane lokacije do kraja 2019. u IBM Cloud-u, što će organizacijama pružiti novu, moćnu opciju da počnu razvoj i obuku svojih AI aplikacija.

Nove funkcije koje će biti dostupne za IBM Security Advisor namenjene otkrivanju pogrešnih konfiguracija da bi kompanije mogle bolje da procene svoje bezbednosne pozicije i preduzmu korektivne radnje.

IBM je prošle nedelje objavio 20 milijardi USD prihoda u poslednjih 12 meseci u okviru svog cloud poslovanja. Današnje vesti dopunjuju postojeću IBM-ovu ponudu oblaka za privatna i lokalna okruženja – uključujući i one iz nedavno kupljenog Red Hat-a – omogućujući kompaniji da pruži sveobuhvatna, otvorena multicloud hibridna rešenja.

„Otvorene računarske arhitekture, zasnovane na Kubernetesu i kontejnerima, pokreću sledeći talas inovacija zasnovanih na oblaku. Zato je IBM upravo završio dvogodišnji posao kako bi unapredio svoj javni oblak zasnovan na softveru sa otvorenim kodom“, rekao je Arvind Krišna (Krishna), prvi potpredsednik u IBM-u za cloud i kognitivni softver. „Danas idemo korak dalje otkrivajući nove mogućnosti IBM-ovog javnog oblaka, osmišljenog da klijentima pruži najviši raspoloživi nivo sigurnosti, vodeću zaštitu podataka i poslovnu infrastrukturu za pokretanje Red Hat OpenShift-a.”

Aegean Airlines je izabrao IBM Cloud kako bi transformisao svoje interne poslovne procese i dodatno unapredio svoje korisničko iskustvo.

„IBM je strateški snabdevač koji će podržati našu odlučnost i spremnost ka inovacijama i dostizanje izvrsnosti na nivou organizacionog i poslovnog procesa“, rekao je IT direktor u AEGEAN Grupaciji, Aristidis Kamvisis (Aristeidis Kamvysis). „Korišćenjem IBM Cloud-a u mogućnosti smo da unesemo IBM Watson u naše aplikacije kako bismo stekli bolji poslovni uvid, istovremeno poboljšavajući poslovanje u pouzdanom, skalabilnom i agilnom okruženju.“

1
2
Prethodni tekstIFA 2019: Shift 2019 – budućnost mobilnosti: Samovozeći automobili će napraviti disrupciju u industriji koja je tako velika da bi mogla da bude šesta najveća ekonomija na svetu
Sledeći tekstIFA 2019: TCL X10(C11) Mini QLED TV

Leave a Reply