Uprkos aktuelnim globalnim izazovima, gradovi sa najjačim habovima za inovacije i većom bazom talenata su najbolje pozicionirani za uspeh, piše u najnovijem izveštaju.

S obzirom na to da kompanije traže legla talenata gde bi mogli da otvore kancelarije, lokacije sa najboljim inovacijama i talentima prolaze bolje od drugih po pitanju ekonomske aktivnosti i stvaraju protok kapitala kroz nekretnine, stoji u najnovijem izveštaju Innovation Geographies kompanije JLL koja se bavi nekretninama.

Najinovativniji gradovi – svetski lideri

San Francisko, London i Peking zadržavaju svoje dominantne pozicije u ekonomiji inovativnosti, prema ovom izveštaju.

SAD su lider sa skoro 50% najboljih tržišta na listi za 2022. godinu. San Hoze je i dalje osnovni hab za inovacije, pokazuju istraživanja, a Boston i Njujork nastavljaju da privlače kapital, kompanije i talente zbog svoje blizine renomiranim univerzitetima.

Evropa dominira po pitanju talenata, sa sedam gradova u najboljih 15, dok se London i Pariz izdvajaju kao dva najveća igrača na listi za 2022. godinu. U Aziji Singapur je i dalje najjači po pitanju direktnih stranih investicija.

Kako ljudi jedva čekaju da se vrate u kancelarije, putuju i druže se ove godine, veliki gradovi puni talenata, poput San Franciska, tokija i Londona, imaće prednost i biće lideri ozbiljnijeg oporavka. To takođe šalje signale optimizma tržištu poslovnog prostora, jer ono preuzima novu svrhu u post-pandemijskom dobu kao hab za inovacije i saradnju.

Najinovativniji gradovi – zvezde u usponu

Seul i Peking se priključuju listi od 25 lidera za 2022. godinu, a Šangaj, Berlin i Toronto se takmiče da postanu neki od najvećih svetskih centara za talente i inovacije.

Slično tako, Tel Aviv i Berlin se velikom brzinom upisuju u globalnu mapu inovacija, prema izveštaju kompanije JLL. Manji gradovi u Americi, uključujući Ostin i Rali-Duram, takođe se penju na lestvici jer su specijalizovani za naprednu proizvodnju i nauke o životu.

Prethodni tekstSEA RAY – Nagrada za najboljeg nautičkog proizvođača
Sledeći tekstSeiko Prospex Speedtimer Oregon22 Limited Edition SRQ041

Leave a Reply