Samsung je udružio snage sa Mastercardom na izradi biometrijske platne kartice sa ugrađenim čitačem otiska prsta.

Tehnonlogija koju su koristili deluje slično onoj koju je Mastercard koristio na biometrijskoj platnoj kartici koju je predstavio 2017. godine, koja korisniku omogućava da potvrdi svoj identitet bez ikakvog dodirivanja tastature.

Međutim, u Samsungu kažu da će ove kartice „imati novi bezbednosni čipset Samsungovog odeljenja System LSI Business koji se sastoji iz nekoliko diskretnih čipova“, i neće koristiti tehnologiju koju Mastercard trenutno koristi.

Cilj je da se poveća bezbednost i istovremeno smanji broj tačaka fizičkog kontakta, jer se vaš otisak prsta skenira direktno sa vaše kartice a ne sa eksternog POS uređaja.

Međutim, kartica je kompatibilna sa Mastercardovom tehnologijom potvrde identiteta i može se koristiti na bilo kom Mastercard čip ili POS terminalu.

Poređenja radi, Apple kartica je dizajnirana da se uglavnom koristi na smartfonima, ali Apple ima i fizičku titanijumsku karticu u kojoj je laserskim putem ugravirano vaše ime.

Međutim, ako koristite Apple fizičku karticu morate da unesete šifru u POS uređaj jer ona nema ugrađeni čitač otiska prsta.

Iako će kartica koristiti Mastercard infrastrukturu pri čekiranju i na POS uređajima, nju će sa finansijske strane podržavati kompanija Samsung Card, koja je u vlasništvu osiguravajuće kuće Samsung Life Insurance i koja je najveća kartičarska kompanija u Južnoj Koreji.

Kartica će se pojaviti u Južnoj Koreji krajem ove godine, ali u Samsungu nisu rekli da li će biti predstavljena i u drugim delovima sveta.

Prethodni tekstTelevizori koji imaju sertifikat za GAMING!
Sledeći tekstYamaha YH-E700A slušalice sa potiskivanjem buke – LEGENDARNI STUDIJSKI ZVUK ZA PONETI

Leave a Reply