Početna Trends XIV Beogradska finalista Renalut međunarodnog projekta “Tvoja ideja, tvoja inicijativa”

XIV Beogradska finalista Renalut međunarodnog projekta “Tvoja ideja, tvoja inicijativa”

XIV beogradske gimnazije je jedna od 79 škola širom sveta koje su učestvovale u takmičenju „Tvoja ideja, tvoja inicijativa“ za godinu 2018/2019 i njihov projekat „Bezbednost na putu za sve“ je izabran kao jedan od najuspešnijih.

U realizaciji ovog projekta učestvovalo je preko 30 učenika, a inicijator ideje je bila profesorka engleskog jezika Marija Dragnić.

Nakon istraživanja koje su sproveli na nekoliko načina, preko analize rezultata online ankete, terenskog foto-istraživanja, do razmene ličnih iskustava koja se tiču najfrekventnijih nepropisnih ponašanja učesnika u saobraćaju, uspeli su da prepoznaju probleme i njima su se detaljnjije pozabave.

Identifikovanim pitanjima neodgovornog ponašanja u saobraćaju bavili su se iz različitih perspektiva, markiranjem pomenutih problema kroz pisanu reč, izradu edukativnih crteža, postera i video-a, kao i kroz komponovanje pesme sa poučnim tekstom.

q

Svi materijali koji su nastali kao proizvod njihovog posvećenog rada mogu se naći na njihovom blogu https://roadsafetyforallxiv.wordpress.com/2019/05/11/o-projektu/.

q

Leave a Reply