XIV beogradske gimnazije je jedna od 79 škola širom sveta koje su učestvovale u takmičenju „Tvoja ideja, tvoja inicijativa“ za godinu 2018/2019 i njihov projekat „Bezbednost na putu za sve“ je izabran kao jedan od najuspešnijih.

U realizaciji ovog projekta učestvovalo je preko 30 učenika, a inicijator ideje je bila profesorka engleskog jezika Marija Dragnić.

Nakon istraživanja koje su sproveli na nekoliko načina, preko analize rezultata online ankete, terenskog foto-istraživanja, do razmene ličnih iskustava koja se tiču najfrekventnijih nepropisnih ponašanja učesnika u saobraćaju, uspeli su da prepoznaju probleme i njima su se detaljnjije pozabave.

Identifikovanim pitanjima neodgovornog ponašanja u saobraćaju bavili su se iz različitih perspektiva, markiranjem pomenutih problema kroz pisanu reč, izradu edukativnih crteža, postera i video-a, kao i kroz komponovanje pesme sa poučnim tekstom.

Svi materijali koji su nastali kao proizvod njihovog posvećenog rada mogu se naći na njihovom blogu https://roadsafetyforallxiv.wordpress.com/2019/05/11/o-projektu/.

1
2
Prethodni tekstHerkules među mobilnim telefonima
Sledeći tekstSportski automobil godine

Leave a Reply