Panerai Radiomir Annual Calendar Goldtech sat

Jedan od satova koje je Panerai objavio na sajmu Watches & Wonders 2023 ima novi godišnji kalendar pokreta. To je bila uzbudljiva vest jer su proizvođači satova na posebnom nivou udobnosti kada odluče da naprave praktične godišnje kalendarske pokrete, za razliku od jednostavnih kalendara ili složenijih stalnih kalendara. Godišnji kalendari predstavljaju idealnu tačku zbog svojih karakteristika i praktičnosti. Novi sat je Panerai Radiomir Goldtech sa godišnjim kalendarom, referenca PAM1363, i predstavlja prilično sjajan način da se prikaže pokret zbog kućišta od 18-karatnog zlata. Ironično, umesto da predstavi verzije Radiomir godišnjeg kalendara po nižoj ceni kao nastavak verzije od zlata, Panerai je otišao na još viši nivo sa verzijama Radiomir godišnjeg kalendara od platine.

Godišnji kalendari su interesantni jer idu skoro do stalnog kalendara, ali ne uključuju ispravku za prestupne godine. To znači da morate da prilagođavate godišnje kalendare do jednom godišnje, u februaru. Većina godišnjih kalendarskih satova košta manje od stalnih kalendara, a često imaju čistije brojeve. Na kraju, kućišta godišnjih kalendarskih satova obično imaju manje, ako ih uopšte ima, ubačenih ispravljača na kućištu. Ovaj Radiomir godišnji kalendar ima samo jedan ubačeni ispravljač na boku kućišta, koji se koristi za prilagođavanje meseca.

Panerai Radiomir Annual Calendar Goldtech

Mehanizam unutar Radiomir godišnjeg kalendara je in-house Panerai kalibar P.9010/AC, automatski. Radi na 4Hz sa tri dana rezerve snage. Sistem godišnjeg kalendara je modul na vrhu glavnog vremenskog pokreta, sa indikatorom sekundi na 9 sati. Ono što je sjajno kod prikaza je kako su meseci naznačeni. Panerai održava brojčanik relativno čistim raspoređujući ga kao „dan / datum plus“ lice. To znači da kada pogledate da pročitate informacije o kalendaru, vidite ono što izgleda kao prozor dan/datum na poziciji 3 sata. Ali, onda pogledate malo više udesno i vidite da čitava spoljna periferija lica koristi satne oznake u dodatne svrhe. Pored svake satne oznake je indikator meseca na pokretnom disku. Taj disk pravi punu rotaciju na kraju svakog meseca. Imajte na umu da su informacije o kalendaru poput meseca i dana u nedelji na italijanskom jeziku umesto na engleskom. To je zabavan način da se doda malo više italijanskog brenda karakteru ovom komadu.

Kućište Radiomir u obliku jastuka je široko 45mm u 18k ružičastom zlatu (vodootporno do 100 metara). Brojčanik sata je metalik fume plave boje. S obzirom na zakrivljenost safirnog stakla preko većine Panerai satova, odsjaj je glavni problem prilikom fotografisanja njih. To je manji problem kada gledate brojčanik očima, ali Panerai satovi imaju tendenciju da odbijaju dosta svetlosti.

Ovaj proizvod izgleda kao da je namenjen kolekcionarima koji su zainteresovani za skromno komplikovan, i praktičan sportski stil pravljen od luksuznog materijala. To može zvučati specifično, ali takođe je specifičan apel mnogih luksuznih satova kada je u pitanju pronalaženje publike. Cilj većine ovih visokokvalitetnih satova nije da usreći mnogo ljudi. Nasuprot tome, cilj je da usreći samo nekolicinu ljudi. Zbog toga su ekskluzivna proizvodnja i originalni dizajn kao koncepti u ovom prostoru vrlo popularni.

Panerai Radiomir Annual Calendar Goldtech

Panerai, kao i mnoga imena u luksuznom satnom prostoru, obično stavlja svoje nove pokrete u skupe satove pre nego u pristupačnije. Panerai ima svaki razlog da postepeno izbacuje satove sa automatskim mehanizmom kalibra P.9010/AC kako bi ovaj mehanizam učinio posebnim. Dobra vest je da, osim skromnijih verzija Radiomira koje koriste ovaj mehanizam, postoji dobra šansa da ako bude uspešan, Panerai će eksperimentisati sa korišćenjem kalibra P.9010/AC u drugim modelima poput Luminora.

Na Panerai Radiomir Godišnjem Kalendaru Goldtech satu se nalazi udoban plavi aligator kaiš sa postavom od teleće kože. Cena i veličina sata stvaraju ograničavajuće faktore za mnoge kupce, ali gotovo svako u zajednici zaljubljenika može uživati u onome što je Panerai uradio sa brojčanikom ovde, i priznati da je ovo odlična realizacija godišnjeg kalendar layout-a. Cena za Panerai Radiomir Godišnji Kalendar Goldtech PAM01363 sat je 39.200 američkih dolara.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Najbolji skije za sve planine 2023-2024

Iako se razlike između različitih kategorija skija sve više zamagljuju iz godine u godinu, postoji nekoliko...

Atomic Hawx Prime 100 ski cipela

Srednja veličina sa srednjim fleksom za muškarce sa srednjom građom. Kao rečenica iz marketinga možda zvuči...

Kombi koji se širi u dvosoban...

AC Future, koristeći inženjerski talenat i delove nabavljene iz Kine, želi da predstavi proširivi kamperski kombi...

Najbolje skije za sve planine 2023-2024

Iako se razlike između različitih kategorija skija sve više zamagljuju iz godine u godinu, postoji nekoliko...

Salomon S/Pro 120 Ski čizme

Salomon S/Pro 120 je visoko performantna čizma namenjena zahtevnim skijašima na srednjem nivou do eksperta. Sa...

TOP 5: skija za stazu 2023-2024

Od oštrih, pravih „mašina“ za carving, do opuštenih krstarenja za početnike, odabrali smo najbolje skije za...

Elan Primetime 55+ FusionX skije

Nova serija Elan Primetime predstavlja jedinstvenu Amphibio tehnologiju sa posvećenim skijama za levu i desnu stranu....

Petzl Leopard LLF Crampon: Savršeni crampon...

Najlakši crampon u Petzl-ovoj ponudi dizajniran je za korišćenje na skijaškim i snowboard čizmama kao i...

IZVEŠTAJ: BOOT 2024 POZDRAVLJEN KAO USPEH

Nakon devet dana sajma boot Düsseldorf 2024, industrija plovidbe i vodenih sportova je dala pozitivnu ocenu...

Rab Khroma Tour GORE-TEX Infinium rukavice:...

Da bi se upotpunila Rab-ova specifična ski kolekcija Khroma, rukavica Khroma Tour GORE-TEX Infinium pruža postavljenu...