Moderna međunarodna plaćanja za biznise svih veličina

Kompanija Payoneer, globalna platforma za plaćanja i e-trgovinu koja pomaže rast miliona digitalnih firmi širom sveta, predstavila je na online konferenciji za medije Nikolu Mehandžića, Business Development Directora za tržište Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore, kao i planove kompanije za predstojeći period.

„Uzbuđen sam što sam se priključio kompaniji Payoneer, koja ima tehnologiju i alate da osnaži biznise svih veličina da idu korak dalje i rastu globalno – preko granica, ograničenja i očekivanja,“ izjavio je Nikola Mehandžić, Business Development Director Payoneera u Srbiji i dodao: „Payoneer rešenja primenjiva su za sve biznise, a pojedina rešenja mogu da pogoduju naročito preduzetnicima. U narednom periodu planiramo da radimo na razvoju novih proizvoda za poslovnu zajednicu, povećanju broja korisnika, pružanju lokalizovane, visokokvalitetne podrške kupcima i osnaživanju lokalne infrastrukture globalnim rešenjima za plaćanja“.

Payoneer alati i usluge doprinose optimizaciji poslovanja kroz digitalizaciju poslovnih procesa koji dovode do optimizacije troškova poslovanja, što omogućava brži rast i širenje biznisa.

Korisnicima u segmentu malih i srednjih biznisa omogućeno je da primaju sredstva od globalnih digitalnih prodavnica, plaćaju svojim dobavljačima širom sveta, prebacuju sredstva na račune u lokalnim bankama ili da koriste platne kartice za podizanje gotovine sa bankomata ili za plaćanje u prodavnicama i online.

Takodje, mali i srednji biznisi imaju mogućnost da dobiju račune za prijem sredstava u najzastupljenijim valutama kao sto su USD, EUR, GBP, JPY, CAD, AUS, MXN ili CNY, što znači ubrzavanje plaćanja, eliminaciju konverzije valuta i smanjenja troškova poslovanja.

Cilj Payoneera je da svoju platformu približi i preduzećima koja imaju potrebu za međunarodnim plaćanjima, naročito u valutama koje trenutno nisu zastupljene u većoj meri na tržištu Srbije.

Vuk Stojković, dobitnik Payoneer nagrade za preduzetništvo i vlasnik kompanije Totema koja se bavi pružanjem usluga marketinga i rekrutinga na globalnom nivou, objasnio je na koji način Payoneer osnažuje pojedince i kompanije: „Payoneer nam omogućava instant rešenje za transfer novca i finansijske transakcije sa klijentima, saradnicima i partnerima bilo gde u svetu. Nagrada nas je iznenadila jer je konkurencija bila velika, ali smo veoma ponosni da smo prvi dobitnici iz Srbije, i pomoći će nam da se naš brend pozicionira još bolje na globalnom tržištu i da nastavimo vrtoglavi rast i u 2021. godini“.

Plaćanja koja se vrše putem platforme Payoneer usklađena su sa propisima regulatora finansijske industrije širom sveta.

U Evropi, Payoneer posluje kao Payoneer Europe Limited tj. kao institucija elektronskog novca licencirana od strane Irske centralne banke sa dozvolom da posluje širom Eurozone, ali je Payoneer takođe regulisan i u SAD, Velikoj Britaniji, Hong Kongu, Japanu i Australiji.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde