Mercedes koji je željan učenja

Vizuelno impresivan, radikalno jednostavan za rukovanje i izuzetno željan učenja: MBUX Hyperscreen je jedan od najvažnijih elemenata u EQS-u.

Predstavlja emocionalnu inteligenciju potpuno električnog modela više klase: Veliki zakrivljeni ekran proteže se gotovo celom širinom od levog do desnog A-stuba.

Pored izuzetne veličine, visokokvalitetni dizajn fokusiran je na detalje i „vau“efekat.

Ovaj estetski visokotehnološki izgled emocionalna je dimenzija Hyperscreen-a MBUX sistema.

Ovome je dodata i veštačka inteligencija (AI): Sa softverom sposobnim za učenje, koncept ekrana i rada se u potpunosti prilagođava svom korisniku i daje personalizovane predloge za brojne infotainment opcije, opcije komfora i funkcije vozila.

Zahvaljujući takozvanom nultom sloju, korisnik ne mora da se kreće kroz podmenije ili da daje glasovne komande.
Najvažnije aplikacije se uvek prikazuju u odnosu na kontekst i potrebe korisnika putem kontekstualnog načina na najvišem nivou.

„Sa našim MBUX Hyperscreen-om, vizija dizajna postaje stvarnost“, kaže Gorden Vagener, glavni direktor dizajna Daimler Group. „Tehnologiju i dizajn spajamo na fascinantan način koji kupcu nudi neviđenu jednostavnost upotrebe. Volimo jednostavnost, tako da smo sada dostigli smo novi nivo MBUX-a.“

„MBUX Hyperscreen je i mozak i nervni sistem automobila“, kaže Sajjad Khan, član upravnog odbora Mercedes-Benz AG i CTO. „MBUX Hyperscreen kontinuirano bolje upoznaje korisnika i pruža prilagođenu, personalizovanu informativno-zabavnu i operativnu ponudu čak i pre nego što putnik uopšte mora da klikne ili ulazi u meni sistema.“

MBUX Hyperscreen je okružen kontinuiranim plastičnim prednjim okvirom. Njegov vidljivi deo je oslikan složenim troslojnim postupkom u boji “Silver shadow”.

Suvozač takođe ima svoj deo ekrana kao i radni prostor, što putovanje čini prijatnijim i zabavnijim.

Sa do sedam profila moguće je prilagoditi sadržaj.

Međutim, zabavne funkcije ekrana za putnike dostupne su tokom putovanja samo u okviru zakonskih propisa specifičnih za pojednačne države.

Ako suvozačko sedište nije zauzeto, ekran postaje digitalni ukrasni deo. U ovom slučaju se prikazuju animirane zvezde, tj. Mercedes-Benz obrazac.

Za posebno sjajnu sliku, OLED tehnologija se koristi na centralnom i putničkom displeju.

Aktivni OLED pikseli, s druge strane, zrače visokim sjajem boja, što rezultira visokim vrednostima kontrasta, bez obzira na ugao gledanja i uslove osvetljenja.

Ovaj izazovni izgled displeja ide uporedo sa emocionalno privlačnom vizualizacijom.

Sve grafike su u celosti oblikovane u novu šemu plavo/narandžaste boje. Klasični prikaz kokpita sa dva kružna instrumenta reinterpretiran je digitalnim laserskim mačem u staklenom ekranu.

Zahvaljujući svom jasnom dizajnu ekrana sa sidrenim tačkama, MBUX Hyperscreen je intuitivan i lak za rukovanje.

Primer za to je EV režim u stilu prikaza.

Važne funkcije električnog pogona, poput pojačanja ili rekuperacije, vizualizuju se na nov način, sa prostorno pokretnom kopčom, i na taj način postaju opipljive.

Predmet u obliku sočiva kreće se između ovih spojnica. Prati gravitaciju i na taj način prikazuje G-Force snagu impresivno i emocionalno.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde