Samsung je na ovogodišnjem sajmu ISE predstaviti svoj model iz The Wall serije za 2022. godinu (naziv modela: IWB) – inovativni modularni Micro LED ekran koji pruža sveobuhvatno iskustvo gledanja u visokoj rezoluciji na ekranu velikog formata. Model IWB će dostupan sa veličinom piksela od 0,63 i 0,94, pri čemu je 0,63 najmanja veličina piksela do sada u The Wall seriji.

Funkcija mikroveličine piksela modela IWB omogućava najdetaljnijij prikaz i širenje dinamičkog raspona slike uz stepen osvežavanja od 120Hz, HDR10/10+ i LED HDR. Nakon instalacije, The Wall nudi razne veličine ekrana, za gledanje 4K filmova na 110-inčnom i neverovatan 8K kvalitet na 220-inčnom ekranu kako bi se ispunile sve potrebe korisnika. Ova rezolucija je unapređena snažnim Micro AI (veštačka inteligencija) procesorom koji analizira sadržaj u trenutku, optimizuje kvalitet slike i eliminiše buku.

Ukupna veličina vitrina je povećana, što poslovnim i privatnim korisnicima omogućava da instaliraju samo četiri vitrine da bi konfigurisali UHD ekran za brži i isplativiji rad.

The Wall je takođe opremljen vodećom tehnologijom u sektoru. Kao prvo, uz Multi View, The Wall omogućava istovremeno prikazivanje iz čak četiri izvora, sve na jednom ekranu, bez dodatnog razdvajanja neophodnog za dinamični prikaz sadržaja. Takođe, Black Seal tehnologija ugrađena u ekran stvara savršeno platno za čistije nivoe crne, uz sloj za ultranisku refleksiju koji se koristi za svođenje odsjaja spoljašnje svetlosti na minimum. Isto tako, uz 20-bitnu obradu, The Wall pruža izuzetan kvalitet slike i savršeno iskustvo gledanja, uz maksimalnu osvetljenost od 2000 nita koja pruža jasniju sliku.

Linija The Wall All-in-One nudi elegantni dizajn sa tankim ekranom od samo 49mm, što je ukupno 59 mm nakon instalacije kad se meri od zida do ekrana. Ovaj tanki dizajn bez oštrih ivica omogućava direktnu povezanost preko ekrana bez posebnog uređaja za lako i jednostavno podešavanje.

Pored toga, uz 20-bitnu obradu, Black Seal tehnologiju i Micro AI procesor, dva 4K 146-inčna ekrana mogu da se instaliraju jedan pored drugog da bi se dobio model rezolucije 32:9 koji može da se rastavi, što donosi izuzetan kvalitet slike preko celog zida.

Pored vodeće Micro LED tehnologije, Samsung je predstavio i različite nove ekrane na sajmu ISE koji će ispuniti potrebe modernog doba. Nova linija predstavlja pravi primer Samsung tekućih inovacija u razvoju rešenja među kojima su beskontaktna komunikacija i unapređenje bezbednosne funkcije.

Najnovija Samsung linija uređaja za otvoreni prostor za 2022. godinu (naziv modela: OHA 55’’, 75’’) dobila je potvrdu za vidljivost u spoljašnjim uslovima od Underwriters Laboratories (UL), a njen tanak dizajn omogućava lako postavljanje i dugotrajan rad na osnovu sertifikovane ocene zaštite IP56. Zahvaljujući izdržljivom hardveru visokih performansi, OHA funkcioniše u najrazličitijim uslovima. Jedan od primera upotrebe je za stanice za punjenje električnih vozila (EV), koje su sve traženije s obzirom da prodaja električnih vozila širom sveta nastavlja da raste.

U sektoru obrazovanja Samsung nastavlja da nudi iskustvo hibridnog učenja zahvaljujući svojim inovativnim proizvodima i rešenjima. Novi Samsung Flip Pro za 2022. godinu (naziv modela: WMB), dostupan u veličini od 75 i 85 inča, predstavlja interaktivnu tablu koja i nastavnicima i učenicima pruža unapređeno korišćenje i specijalizovane funkcije kako bi se zadovoljile rastuće potrebe u ovoj oblasti.

Nova povezivost Samsung modela Flip Pro preko USB-a tip C nudi integrisanu video kontrolu i snagu (punjenje od 65W), dok vodeće funkcije kašnjenja reakcije ekrana i višestrukih dodira omogućavaju istovremenu saradnju između čak 20 osoba . Novi intuitivni kontrolni panel, senzori kontrole osvetljenja i četiri prednja i zadnja zvučnika unapređuju ukupno iskustvo rada u učionici i omogućavaju nesmetanu video komunikaciju u hibridnoj ili učionici na daljinu. I na kraju, pored toga što omogućava višestruki prikaz na čak četiri ekrana, uz SmartView+ čak 50 uređaja može istovremeno da se bežično poveže na ekran, što je idealno za veće sale sa sastanke i digitalizovane učionice. Ova tehnologija radi nesmetano u pozadini, tako da je i nastavnici i učenici mogu lako koristiti.

Odeljak ISE 2022 virtuelnog iskustva omogućio je posetiocima da virtuelno dožive inovativne ekrane i rešenja na licu mesta.

Više informacija o Samsung inovativnim digitalnim proizvodima i rešenjima pogledate na

SAMSUNG Srbija
Prethodni tekstTOP 5: Satova za 2022. godinu
Sledeći tekstKako je Jacob & Co. napravio sat inspirisan Bugattijem

Leave a Reply