Početna FOTO / VIDEO James Bond Leica Q2 ‘007 edition’ – cena je pozitivno šokantna

James Bond Leica Q2 ‘007 edition’ – cena je pozitivno šokantna

Pazite gospodine Bond, ovo nije igračka

Leica Q2 ’007 edition’, koja je ograničena na 250 primeraka, ima identične specifikacije kao i standardna Leica Q2.

To znači da ima senzor punog formata od 47,3 MP i sočivo sa otvorom blende od 28mm f/1.7, što je odlična kombinacija koja čini standardni model Q2 jednim od najpoželjnijih Leica fotoaparata.

Detalji u Bond stilu uključuju poklopac sočiva sa dizajnom koji podseća na burence pištolja, kao i „okeansko-zelenu“ boju, koja se slaže sa unikatnim Globe-Trotter kutijama koje se pojavljuju u Bond filmu Nije vreme za umiranje.

Pored tih dizajnerskih detalja, jedina druga unikatna karakteristika modela Leica Q2 ’007 edition’ je to što će svaki od njih biti posebno numerisan, što znači da će ovaj fotoaparat biti vredniji kolekcionarski predmet od standardnih Leica modela. A naročito model sa rednim brojem sedam.

Istini za volju, teško da bi se u radnju modernog akcionog filma uklopila scena u kojoj se Bond muči da ručno podesi fokus na klasičnom fotoaparatu, stoga je to razumljivo.

Model Leica Q2 ’007 edition’ možete da kupite odmah po ceni od 7.995 dolara.

Leica fotoaparat nije baš klasični Bond gedžet kao što su to bacač plamena u vidu gajdi ili sat sa žicom za garotiranje.

Ali definitivno ima kvalitet izrade da nokautira negativca, a sam fotoaparat, Leica Q2, predstavlja moderni klasik koji bi se dobro pokazao na takmičenju uličnih fotografa.

Bez obzira na njegov retro dizajn, dobijate elektronsko tražilo sa 3,68 miliona tačaka, ekran od 3 inča osetljiv na dodir i kućište od legure magnezijuma solidne težine.

Šteta je što u kompaniji Leica nisu otišli korak dalje sa integracijom Džejms Bond elemenata, možda u vidu nekih jedinstvenih softverskih detalja, ali to bi možda onda postalo malo kičasto.

Prethodni članakVeštačka inteligencija na jednom mestu 21. i 22. oktobra
Sledeći članakKonačno novi Honor, i to sa Google Play!

Leave a Reply