Početna Gadgets Recenzija: Astell & Kern Kann Alpha

Recenzija: Astell & Kern Kann Alpha

Slušanje muzike u visokoj rezoluciji na Kann Alpha plejeru je čisto uživanje

Za ljude koji žele i portabilnost i muziku u visokoj rezolucijij, Astell & Kern je jedan od najpoznatijih proizvođača premijum prenosivih muzičkih plejera.

Model Kann Alpha je treći plejer u Kann seriji ovog brenda, ali je i prvi Astell & Kern plejer koji koristi Bluetooth 5.0 tehnologiju.

On ima i moćnije pojačalo za slušalice nego prethodni modeli iz Kann serije.

A zahvaljujući novom rasporedu raznih komponenti i korišćenju manjih otpornika i kondenzatora, ovaj model donosi veću snagu u manjem i prenosivijem pakovanju.

Zaštitna funkcija Astell & Kern plejera je točkić za podešavanje jačine zvuka u gornjem desnom uglu, a na modelu Kann Alpha pravo je uživanje koristiti ovaj točkić.

Suptilno svetlo sija oko ekrana i menja boje u zavisnosti od vrste fajla koji puštate.

Po pitanju izrade, sve na Alpha plejeru vam govori da se radi o premijum proizvodu.

Njegovo crno kućište od aluminijuma ima nešto drugačiju završnu obradu sa svake strane.

Sa zadnje strane imate kul brušeni aluminijum, sa gornje imate sjajno-crnu keramičku završnu obradu, a zlatni detalji nalaze se oko tri izlaza za slušalice – 2,5 mm i novi balansirani 4,4 mm kao i nebalansirani konektor za slušalice od 3,5 mm /optički izlaz.

Sa donje strane nalazi se slot za microSD karticu za one koji žele da povećaju relativno skromnu memoriju Alpha plejera od 64 GB do čak 1TB, kao i USB-C port koji sada služi kako za punjenje tako i za digitalno povezivanje.

Alpha podržava većinu popularnih formata fajlova, uključujući FLAC, ALAC, AIFF, WAV i native DSD256 i može da dekodira svaki muzički fajl koji vam padne na pamet.

Slična priča je i sa bežičnom podrškom za kodeke. Alpha podržava LDAC, aptX HD, aptX, AAC i naravno, SBC Bluetooth kodeke.

Interna memorija od 64 GB na modelu Kann Alpha je dovoljna za nekih 2.700 FLAC fajlova CD kvaliteta (16-bit/44.1kHz) ili 199 pesama ako slušate isključivo 24-bit/192kHz WAV fajlove, ali ovde kompanija Astell & Kern ima još jedan trik u rukavu.

Alpha dolazi sa unapred instaliranim aplikacijama V-Link (za YouTube Music ili puštanje video snimaka u rezoluciji 720p sa YouTubea preko Wi-Fi konekcije), Tidal i Deezer – ili kako ih u ovoj kompaniji zovu Open APP servis.

Kann Alpha podržava čak 33 servisa za strimovanje muzike preko Wi-Fi konekcije.

Open APP servis omogućava strimovanje u visokoj rezoluciji onima koji su pretplaćeni na određene servise – što je odličan dodatak svakom plejeru.

Možete zaobići Open APP servis tako što ćete koristiti AK Connect aplikaciju, koja praktično pretvara Alpha plejer u UPnP strimer.

Slušanje preuzete muzike u visokoj rezoluciji na Kann Alpha plejeru je pravi užitak. Što se tiče zvuka, Astell & Kern plejer je neprikosnoveni pobednik.

On će otkriti mane u lošijim snimcima – ali u vremenima kao što su ova, ljubitelji muzike mogu lako da priušte cenu modela Alpha za takav osećaj.

Plejeri kao što je Astell & Kern Kann Alpha moraju da isporuče muziku visoke rezolucije u prenosivom pakovanju – a on to obilato isporučuje.

To je moćna i talentovana mašina.

Uprkos neznatno pogrešnom proračunu u vezi sa integracijom servisa za strimovanje muzike, teško mu je naći manu po pitanju zvučnih performansi.

Baterija će vam trajati tokom celog putovanja, snaga zvučnika je fenomenalna, a čvrsta izrada i dizajn sa puno stila je dovoljno mali da ga možete nositi sa sobom na putovanja – kada nam to najzad opet dozvole.

Konačna ocena

Ako tražite zvuk visoke rezolucije, Kan Alpha će vam to obilato isporučiti
Leave a Reply