Očigledno je da su u kompaniji Bowers & Wilkins od starta odabrali praktičnost koja bi karakterizovala ove bubice. To objašnjava zašto kutija i bubice izgledaju veće nego što je to standard u industriji. Ali izgled zna da prevari, jer ove bubice nisu tako velike kao što deluju.

Dizajn modela PI7 takođe olakšava upravljanje kontrolama na dodir. Dobićete mnogo solidnih povratnih informacija kada ih tapnete jednom, dvaput ili triput a dužim pritiskom se prebacujete između ANC i Ambient režima. Kutija za prenos nije masivna, ali je primetno veća od onih koje nude konkurenti, a to ima dosta veze sa time kako bubice izgledaju i kakav osećaj nude.

Kada poslušate malo, postaje vam jasno da drajveri od 9,2 mm nisu za bacanje. Inženjeri kompanije B&W odlučili su se za kvalitetan i jasan zvuk koji je izbalansiran u celom opsegu. Visoki i srednji tonovi čuju se vrlo detaljno, dok basovi daju neophodan udar koji čini da muzika zvuči bogato i živahno. Koliko god vernost zvuka bila odlična, ona nije ni posebno iznenađujuća. Deo zasluga za to pripada odličnoj podršci za Bluetooth kodeke koja počinje i završava se sa aptX kodekom. To uključuje podršku za aptX HD, aptX Low Latency i aptX Adaptive pored AAC i SBC kodeka.

Ove bubice zvuče daleko prirodnije za slušanje muzike nego što je to slučaj kod drugih modela. Čistoća zvuka je fenomenalna i bez obzira na to koji žanr slušate, pretpostavljeni zvučni profil samouvereno hendluje zvuk. Ako želite sebi da priuštite bolji zvuk, ove bubice se trude da baš to isporuče.

Kvalitet zvuka takođe ima veze i sa aktivnim potiskivanjem buke (ANC), koje je prilično dobro. Ova funkcija dobro prigušuje zvukove niske frekvencije, ali drugi znaju da se provuku. Ambient režim je dobar kada želite da propustite zvukove iz okruženja, kada vam oni trebaju, i radi konstantno dobro.

Jedna zaista kul funkcija vezana je za kutiju, koja istovremeno služi i kao modul za strimovanje. Kompanija B&W u paketu daje i jedan USB-C-u-3,5mm kabel koji vam omogućava da utaknete USB kraj tog kabla u kutiju a 3,5 mm izlaz u ulaz za slušalice na bilo kom uređaju koji ga ima. Kutija potom prenosi zvuk do bubica, što je vrlo korisno za sisteme bez Bluetooth povezivanja. Kvalitet poziva je odličan, što nije iznenađujuće. Takođe možete da ih uparite sa više od jednog uređaja istovremeno, pa možete da se prebacujete između telefona i kompjutera na primer.

Nedostatak ekvilajzera je jedna stvar, i bilo bi super da su u kompaniji B&W dodali i podršku za LDAC. To bi zaista učinilo ove bubice još više jedinstvenim nego što već jesu. Ali s druge strane, dodatak još jednog kodeka koji zahteva struju bi negativno uticalo na već ograničeno trajanje baterije.

Korisnici ne mogu da slušaju sadržaje preko PI7 bubica duže od četiri sata između dva punjenja. U kompaniji B&W tvrde da baterija traje četiri sata uz još tri punjenja koja dobijate preko kutije. Za 15 minuta brzog punjenja dobićete do dva sata slušanja, a možete i da ih punite tako što ćete ih odložiti na bežični punjač.

Kompanija B&W je napravila ove bubice za ljude koji žele vernost zvuka koja nadmašuje sve druge aspekte. Da bi to postigli, morali su da žrtvuju određene stvari kako bi se to ostvarilo. Ne preporučujemo da ih nosite na trčanje ili trening, jer nisu izrađene da izdrže znoj i tumbanje. To nije tako velika mana, jer je uobičajena pojava među premijum bubicama, ali je nešto što treba uzeti u obzir ako tražite dobar zvuk i izdržljivost.

Bowers & Wilkins PI7 SPEC:

Vrsta: U uho
Bežične: Da
Prave bežične: Da
Povezivanje: Bluetooth 5.0
Otpornost na vodu/znoj: Da
Aktivno potiskivanje buke: Da
Dimenzije kutije: 60 x 57 x 28 mm; 61g; slušalice 7g svaka

CENA: $ 360
OCENA TESTIRANJA
TECH
LIFESTYLE
CENA
Prethodni tekstAutomobil sa strategijom!
Sledeći tekstSat sa dva mehanizma i četiri brojčanika odiše vojnim duhom
test-bowers-wilkins-pi7-vrhunski-zvuk-po-visokoj-ceniBrend B&W ostaje veran svojoj reputaciji, isporučivši izvanredan zvuk preko PI7 bubica, stavljajući ih na isti pijedestal sa drugim sličnim modelima.

Leave a Reply