Početna Tech Choice Best Buy TEST: HP Pavilion 14 (2018) – Kompaktni lepotan

TEST: HP Pavilion 14 (2018) – Kompaktni lepotan

Tragate za kompaktnim, lepo dizajniranim, brzim i kvalitetno sklopljenim laptop računarom po pristupačnoj ceni? Nastavite s čitanjem...

ATV & NAUTICA 2020

Dizajn kućišta je besprekoran, svaki detalj je pažljivo osmišljen, od gumenih nožica koje savršeno prianjaju za podlogu, preko duguljastog tastera za uključivanje sa tankim prorezom kroz koga prosijava LED, do hromiranih rubova oko tačpeda koji ovoj umetničkoj slici daju završni glanc.

ATV & NAUTICA 2020

Kvalitet izrade ne zaostaje: plastika od koje je izrađeno kućište je obrađena tako da izgleda kao sveže presovan komad sjajnog aluminijuma, a čak i na dodir ostavlja utisak metala – izdaleka je teško razlikovati ovaj računar od nekog luksuznijeg Envy modela, pri čemu je osetno manja masa Paviliona itekako od značaja korisnicima koji su često u pokretu.

Završna obrada je tačka na i, a posebno ističemo kvalitetan nanos boje i konstrukciju preklopnog mehanizma koji garantuju dugovečnu eksploataciju bez ozbiljnijih estetskih i funkcionalnih defekata.

Tastatura je veoma kvalitetna, četvrtasti tasteri u punoj veličini obezbeđuju idealan taktilni osećaj, imaju plitak hod i precizni su, a pride su i neobično tihi, čak i pri energičnom „dobovanju“. Manje poteškoće u radu pričinjavaju samo skraćeni kursorski tasteri za gore/dole, koji fizički zauzimaju prostor jednog regularnog tastera i (dizajneri su očigledno imali poslednju reč, želeći da izbegnu svaku naznaku neproporcionalnosti).

Odmorište za dlanove je dovoljno prostrano, dok razvučeni tačped nudi više nego dovoljno prostora za udobnu kontrolu (ponekad mu, doduše, nedostaje malo prostora u visini).

Što se konektora tiče, svi najvažniji portovi su na broju: tu su dva klasična USB 3.1 porta, jedan Type-C, kombinovani audio port, HDMI, LAN i microSD.

Leave a Reply