Model 40n je dizajniran da smanji kompleksnost i troškove koji se tipično vezuju za opremu za audiofile. Premijum audio postavka bi tradicionalno zahtevala pretpojačalo za gramofon i pojačalo ili stereo risiver za slanje zvuka od izvora (npr. CD plejer ili TV) do kompleta zvučnika. Model 40n obavlja sve te funkcije, i dovoljno je mali da stane na policu za TV.

Sa zadnje strane Modela 40n, koju možete videti na slici ispod, nalazi se iznenađujući broj raznih ulaza. Ovo pojačalo može da se poveže na radijsku antenu, gramofon, CD plejer i TV istovremeno, i opet će vam ostati dosta slobodnih RCA ulaza. Ovakav nivo fleksibilnosti je dobrodošao zato što omogućava Modelu 40n da se prilagodi vašem načinu života. Možda vam danas treba pojačalo za gramofon, ali ako se kroz par godina odlučite da napravite kućni bioskop, Model 40n će biti spreman.

Imajte u vidu da je ovo stereo pojačalo, što znači da je dizajnirano da radi sa dva zvučnika, uz opciju da dodate sabvufer za dodatni bas. Model 40n nije kompatibilan sa 5.1 ili Dolby Atmos postavkama prostornog ozvučenja. To možda deluje kao hendikep, ali je zapravo u skladu sa idejom da Model 40n treba da bude kompaktan univerzalni stereo sistem. Pokazalo se da ovo integrisano pojačalo – u kombinaciji sa par odličnih zvučika – pruža iznenađujuće udubljujuće iskustvo prilikom gledanja filmova, što je uglavnom situacija kada su sistemi prostornog ozvučenja od najveće vrednosti.

Model 40n podržava AirPlay 2, Bluetooth i WiFi sa HEOS platformom, tako da možete bežičnim putem da strimujete zvuk do vašeg sistema sa bilo kog uređaja. Mnogi striming servisi su počeli da usvajaju strimovanje bez gubitaka (CD kvalitet) i u visokoj rezoluciji (bolje od CD kvaliteta), a Model 40n podržava obe ove vrste strimovanja. On može nativno da pušta audio fajlove od 24 bita sa brzinom semplovanja do 192 kHz, i podržava Double-Rate DSD fajlove do 5,6 MHz.

Najbolje od svega je to što Model 40n može da omogući odličan doživljaj slušanja nevezano za vaše poznavanje specifičnosti vezanih za brzinu prenosa podataka i semplovanja. Ako imate plejlistu koju volite na platformi Spotify ili Tidal, ili želite da pustite snimak koncerta uživo na YouTube-u, sve što treba da uradite jeste da se povežete na ovo pojačalo i pritisnete Play dugme. Ako želite da puštate najkvalitetnije moguće verzije vaših omiljenih albuma u formatima kao što su Super Audio CD, Blu-Ray Audio ili neki drugi usko specijalizovani formati koji omogućavaju puštanje audio fajlova visoke rezolucije, Model 40n će vašu investiciju nagraditi tako što će eliminisati svaki gubitak vernosti između vašeg izvora i zvučnika.

Marantz je u stanju da zadovolji svaku vrstu slušaoca zbog toga što upošljavaju majstore zvuka, tj. audio inženjere čija je jedina uloga u kompaniji da se postaraju da njihovi proizvodi isporučuju najbolji mogući zvuk. To može da podrazumeva male izmene u tjunovanju komponenti, ili pružanje povratnih informacija o hardveru. Model 40n je dizajniran oko posebno izrađenih hiperdinamičkih modula za pojačala kompanije Marantz, što znači da je nemoguće za druge kompanije da kopiraju njihov profil zvuka.

Ovaj hardver unutar kućišta i striktno testiranje su potpuno nevidljivi, što znači da nikada nećete morati da razmišljate o tome da li koristite podešavanje koje negativno utiče na zvuk muzike koju slušate ili filmova koje gledate. Činjenica da su u kompaniji Marantz stavili rotirajuće dugmiće za bas i visoke tonove sa prednje strane Modela 40n pokazuje da žele da ostave subjektivnu prirodu „dobrog zvuka“ u vašim rukama.

Prethodni tekstGledajući boje, žuta vozila s vremenom najmanje gube na ceni
Sledeći tekstIsprobajte ovaj skijaški fitnes program pre nego što krenete na stazu

Leave a Reply