Na događaju u Pinewood Studios, Panasonic je najavio tri nove serije OLED televizora i tri nove serije osnovnih 4K LCD televizora za 2020.

Novi OLED televizori – serija HZ2000, HZ1500 i HZ1000 – će svi podržavati i Dolby Vision IQ i Filmmaker Mode sa Panasonic-ovom originalnom funkcijom Intelligent Sensing radi proširivanja uživanja u HDR performansama slike holivudskog nivoa, kako u tamnim tako i u jarko osvetljenim sobama.

Pored toga, prepoznajući da nisu samo performanse slike te koje isporučuju savršen doživljaj „Holivud u vašem domu“, Panasonic je otkrio da će OLED televizori obe serije, HZ2000 i HZ1500, imati inovativne ugrađene zvučnike usmerene nagore koji su u stanju da isporuče Dolby Atmos radi najimerzivnijeg zvuka.

Svi OLED modeli će deliti isto fino podešavanje od strane vodećeg holivudskog koloriste Stefana Sonnenfelda i planirani su da budu UHD Premium sertifikovani.

Performanse pokreta su takođe poboljšane na OLED televizorima zahvaljujući naprednoj implementaciji ubacivanja crnog kadra.

Panasonic takođe najavljuje tri nove 4K LCD serije: HX940, HX900 i HX800, koje će nastaviti Panasonic-ovu pionirsku podršku standarda Dolby Vision i HDR10+ – čije prednosti se često najviše vide na osnovnim modelima LCD televizora, pošto HDR formati sa dinamičkim metapodacima omogućavaju manje svetlim televizorima da izbegnu nepotrebno tonsko mapiranje scena koje su u okvirima izvorne svetline panela.

Svi OLED i 4K LCD televizori najavljeni će takođe standardno podržavati Dolby Atmos.
Svi Panasonic OLED televizori za 2020. će podržavati i Filmmaker Mode sa funkcijom Intelligent Sensing i Dolby Vision IQ.

Filmmaker Mode poštuje broj slika u sekundi, odnos stranica slike, boju i kontrast sadržaja dok istovremeno isključuje umanjenje šuma i izoštravanje.

Režim podržavaju najeminentniji holivudski režiseri, uključujući imena kao što su Christopher Nolan, Martin Scorsese, Patty Jenkins, Ryan Coogler i Paul Thomas Anderson kao i mnogi drugi.

Osim toga, Panasonic jedinstveno gradi dalje na osnovu režima Filmmaker Mode tako što takođe koristi napredne eksterne senzore u televizoru kako bi inteligentno podesio sliku u skladu sa nivoima ambijentalnog osvetljenja. Ova funkcija se zove ‘Intelligent Sensing’.

Dok HDR sadržaj može da izgleda pretamno kada se gleda u dobro osvetljenoj sobi, Filmmaker Mode sa funkcijom Intelligent Sensing perceptivno usklađuje doživljaj gledanja sadržaja u idealnom zatamnjenom okruženju, čak i ako sedite u dobro osvetljenoj dnevnoj sobi.

To znači da će gledaoci videti sve detalje koje je trebalo da vide, čak i u veoma tamnim scenama.

Panasonic takođe proširuje mogućnosti svoje linije proizvoda za 2020. na najverniji holivudski sadržaj, Dolby Vision, kroz podršku standarda Dolby Vision IQ.

„Dolby je posvećen da bude pokretač inovacija koje unapređuju doživljaj zabave korisnika“, rekao je Javier Foncillas, potpredsednik za komercijalna partnerstva, Dolby Europe. „Najnovija od tih inovacija je Dolby Vision IQ, koji osigurava da gledaoci dobijaju najbolji mogući doživljaj iz svog TV-a, bez obzira kakvi su uslovi ambijentalnog osvetljenja ili žanr sadržaja. Panasonic je među prvima koji je ponudio ovu tehnologiju korisnicima na njihovim HZ2000 OLED televizorima.“

HZ2000 i HZ1500 kombinuju kvalitet zvuka i slike koji su najbolji u klasi kako bi isporučili „Holivud u vašem domu“.
Nakon uspeha prošlogodišnjeg modela GZ2000, Panasonic u 2020. godini uvodi inovativne ugrađene zvučnike usmerene nagore u oba modela, HZ2000 i HZ1500.

HZ2000 ima ‘360° Soundscape Pro’, Panasonic-ov audio sistem najviše finoće za TV, koji kombinuje ugrađene zvučnike usmerene nagore koji mogu da isporuče Dolby Atmos imerzivno audio iskustvo sa „Tuned by Technics“ jasnoćom.

Uprkos impresivno tankom profilu, HZ2000 isporučuje moćan i dinamičan zvučni izlaz od 140 W upotpunjen snažnim basom.
Celokupni zvučni sistem je podešen od strane inženjera iz Panasonic-ovog priznatog audio brenda, kompanije Technics i takođe ima Technics-ovu vlasničku tehnologiju JENO Engine radi preciznog, rafinisanog zvuka.

HZ1500 dolazi sa tehnologijom ‘360° Soundscape’, sa ugrađenim zvučnicima usmerenim nagore i izlazom zvuka od 80 W.
Višestruke ugrađene zvučničke jedinice u modelima HZ2000 i HZ1500 prave prostornu zvučnu scenu od Dolby Atmos sadržaja.

Tokom 2019. godine Panasonic je bio prvi proizvođač TV-a koji je podržavao i Dolby Vision i HDR10+ sve do svojih osnovnih modela, pružajući prednosti naprednih dinamičnih HDR formata tamo gde su oni zaista potrebni.

Osim toga, Panasonic nastavlja sa svojom punom podrškom standarda Dolby Atmos tako što ga uključuje u sve najavljene OLED i 4K LCD televizore.

Sve tri OLED serije dolaze u 65-inčnim i 55-inčnim veličinama ekrana. Dok model HZ2000 krasi prilagođeni Master HDR OLED Professional Edition panel ekskluzivno prilagođen od strane Panasonic-ovih inženjera za istraživanje i razvoj, svi OLED modeli uključujući HZ1500 i HZ1000 imaju najsavremeniju obradu slike zahvaljujući HCX PRO Intelligent procesoru – najmoćnijem kojeg je Panasonic ikada napravio.

HX900 serija (43-inčni, 49-inčni, 55-inčni, 65-inčni) podržava isti široki spektar formata i dodaje HDR Cinema Display, koji pruža povećanu svetlinu.

HX940 takođe ima i funkciju Local Dimming Intelligent Pro, koja oponaša rad hiljada virtuelnih zona zatamnjivanja kako bi poboljšala kontrast dok istovremeno zadržava tanak profil televizora.

Svi OLED televizori za 2020. savršena su kombinacija Panasonic-ove tehnološke preciznosti i veština podešavanja boja Stefana Sonnenfelda.

Sonnenfeld je među svega nekoliko vodećih umetnika koji su ovladali moćima gradijenata boja u cilju pripovedanja i prenošenja emocija.

On je saradnik od poverenja nekih od najboljih svetskih filmskih producenata i primenio je svoje veštine koloriste na mnoge od najpriznatijih i najpopularnijih filmova protekle decenije kao što su Zvezda je rođena, Čudesna žena, Čovek od čelika, Lepotica i zver, Zvezdani ratovi: Buđenje sile, Svet iz doba jure i još mnogo njih.

Prethodni tekstTOP 5: Komada opreme za zimsko kampovanje za skijaše
Sledeći tekstPRVI električni FIAT 500

Leave a Reply