Početna Home Recenzija: Wilson Audio SabrinaX podni stojeći zvučnik

Recenzija: Wilson Audio SabrinaX podni stojeći zvučnik

Onaj ko kupi zvučnik Wilson Audio SabrinaX očekuje više od običnog zvučnika.

Na ovom raritetnom nivou hi-fi zvuka ljudi više kupuju doživljaj nego koristan predmet koji je dizajniran da odradi svoj posao – kupuju zvučnu i industrijsku umetnost koja slušaocu pruža doživljaje koji se mogu naći samo tamo gde su mikrofoni postavljeni.

Ima nešto posebno, neopipljivo i vrlo teško za opisati što izdvaja istinsko premijum hi-fi iskustvo od onog visokokvalitetnog.

Iako je SabrinaX relativno običan zvučnik u poređenju sa flegšip modelom Chronosonic XVX ove kompanije, on ne može da se sakrije iza porodičnog imena ili imena svojih „rođaka“.

On košta dosta para a, makar na površini, ne obećava ništa što će vam posebno zapasti za oko.
Nema radikalne transduktorske tehnologije, fensi ribon tviter drajvera ili dijafragme od posebnih materijala direktno iz laboratorije.

Umesto toga, ovaj kompaktni podni zvučnik se oslanja na najbolju praksu u dizajnu zvučnika – visokokvalitetne komponente majstorski ukomponovane kako bi odradile posao.

Po standardima velikog broja premijum zvučnika, malog Wilsona je iznenađujuće lako pozicionirati. Normalna pravila važe, bar kad je u pitanju blizina zidovima, što znači da ga treba postaviti bar 75 cm od zadnjeg zida kako bi njegov bas port koji zvuk izbacuje unazad mogao da diše, ali ovaj zvučnik opet zahteva mnogo manje cimanja od drugih.

Kada biste radili generalni test, mogli biste ovom zvučniku da dodelite ocenu blizu petice u svim kategorijama, ali što se tiče njegove sposobnosti da isporuči prirodni ton sa nosača zvuka, kao i tonsku čistoću vokala i autentične visoke tonove instrumenata, SabrinaX dobija 5+.

Suština ovog zvučnika, dakle, je predivna transparentnost i fluidnost zvukova srednjeg opsega – uz reprodukciju bez greške i u ostalim kategorijama.

Postoje veći zvučnici koje možete kupiti za više novca, koji su sposobni da pomeraju više vazduha i pogađaju dublje tonove, ali odlika po kojoj se izdvaja SabrinaX je univerzalnost – pri čemu je nešto ekstra posebno sačuvano za srednje tonove.

To je izvanredni kompaktni podni stojeći zvučnik za svaku priliku koji možda izgleda malo konvencionalno, ali isporučuje performanse koje su svetlosnim godinama ispred standardnih zvučnika. On je vrlo sposoban u svakom pogledu, ali ono po čemu se zaista izdvaja je to što se neizmerno zabavlja dok reprodukuje muziku.

To je mali podni stojeći zvučnik koji se osmehuje svetu, a i svet se osmehuje njemu.

CENA: 25.244 EUR
OCENA TESTIRANJA
TECH
LIFESTYLE
CENA
Prethodni članak62% svetske populacije ljubaviše ONLINE
Sledeći članakZašto je Eufy Pametna vaga C1 najbolja pametna vaga u 2021. godini

Leave a Reply