Korejski tehnološki gigant LG je poznat po svojoj sposobnosti da pomera granice tehnologije, najčešće sa kuhinjskim aparatima i vodećim televizorima na tržištu, ali njihov poslednji novitet je malo drugačiji. Na CES 2022 sajmu, ovaj brend je promovisao svoj slogan „Bolji život koji zaslužujete“, i to kakav život!

LG je imao dugačku listu sjajnih najava, uključujući futuristički baštenski koncept tiiun koji omogućava baštovanima početnicima da gaje povrće, začinsko bilje i cveće iz udobnosti svog doma, cele godine. Ali najiznenađujuća najava južnokorejskog giganta ima prikladno ime – LG Omnipod, i to je samovozeća autonomna kuća na točkovima. U kompaniji kažu da je LG Omnipod „koncept mobilnosti koji zamagljuje razliku između doma i automobila.“

Na prezentaciji LG Omnipoda prikazana je mobilna kancelarija tokom dana, koja može da se pretvori u bioskop kako biste se opustili a onda se opet transformiše u mesto gde haljina izlazi iz poda bočne kapsule, a možete i da pravite muzički video sa virtuelnom influenserkom Reom koju je LG stvorio.

Ovaj futuristički automobil ima čitav niz futurističkih funkcija, poput nadogradivih integrisanih frižidera i modularnog nameštaja koji se uvlači i prilagodljivog unutrašnjeg okruženja. Sve se može rekonfigurisati u realnom vremenu koristeći sistem po imenu „Meta okruženje“. Ali LG se nije tu zaustavio, jer dobijate i AI konsijerž uslugu, za koju se pretpostavlja da će upravljati svetlima, temperaturom, bukom i verovatno brzinom kretanja.

Ali ovo bi mogao da bude samo početak, jer smo tokom prezentacije mogli da vidimo da će ovi saputnici sa veštačkom inteligencijom moći da naručuju hranu u vaš Omnipod. Plus znajući koliko u kompaniji LG vole inovacije, sigurni smo da će tu biti još mnogo fenomenalnih funkcija.

Prethodni tekstTOP 5: Audio proizvoda sa sajma CES 2022
Sledeći tekstNOVI Samsung Galaxy od materijala iz mora i okeana

Leave a Reply