Zamislite da ste upravo potrošili 3 miliona dolara na novi Bugatti Chiron i želite prikladno skup i podjednako jedinstven sat da ide uz njega. Proizvođač inovativnih satova Jacob & Co ima tačno ono što želite – Bugatti Chiron Blue Sapphire Crystal. Ovaj neverovatni sat je unikat, što znači da postoji samo jedan primerak u celom svetu, i procenjen je na 1,5 miliona dolara.

Kućište sata napravljeno u potpunosti od safirnog stakla je jedno od najvećih dostignuća u savremenoj visokoj horologiji. Takođe je vrlo izazovno za napraviti. Dodatni izazov je bio dati kućištu plavu boju. Safirno staklo je ručno rađeno i napravljeno od praška aluminijum-oksida zagrejanog na oko 2.200 stepeni celzijusa. Potrebno je oko 15 dana da safir naraste do veličine otprilike kao konzerva koka-kole, a potom se jedan deo odseče i mašinski obrađuje nekih 80 sati uz različite tehnike ručnog poliranja zasnovane na različitim oblicima i teksturama kućišta.

Kombinacija geometrijskih površina – cilindrične, sferne i zakrivljene – čini mašinsku obradu i poliranje izuzetno komplikovanim, a čvrstina safirnog stakla dodatno otežava posao. Ono je čvrsto skoro kao dijamant, pa se zato za sečenje i poliranje koriste alatke sa dijamantskim završecima.

Boja se sastoji iz vlasničke kombinacije retkih zemljanih elemenata, metala i minerala u procesu poznatom kao „doping“. Ona se dodaje prašku aluminijum-oksida na samom početku cele operacije. Da bi se dobila bogato plava nijansa kućišta, dodaje se nekoliko doping agensa, ali dodatak boje menja hemijsku stabilnost safirnog stakla i povećava šanse da se u njemu nađu nečistoće, što će ga učiniti beskorisnim.

Plava boja se nalazi i na legendarnom EB Bugatti logou unutar kućišta, markerima sati i vrhovima kazaljki od rodijuma, kao i na pločici na kojoj piše „unikat“ na poklopcu kućišta. Plavu boju nadopunjuju zlatni akcenti i bela gumena narukvica.

Čitavo kućište sata Bugatti Chiron Blue Sapphire Crystal napravljeno je od safirnog stakla dok je titanijum korišćen za krunicu i dva dugmeta sa donje strane sata. Unutra se nalazi JCAM37 mehanizam na ručno navijanje sa 51 dragim kamenom, kompanije Jacob & Co., i ukupno 578 ručno sklapanih komponenti. Animirani Bugatti W16 motor mahnito pumpa a dva turbopunjača (ne četiri, kao u pravom Chironu) vrte se istovremeno.

Paralele sa automobilom ne prestaju ovde. Indikator rezerve snage sa desne strane brojčanika dizajniran je po uzoru na merač goriva, a leteći turbijon od 30 stepeni se vidi kroz providni gornji deo kućišta koje ima oblik maske hladnjaka na modelu Chiron.

Prethodni tekstNova era Micro LED tehnologije
Sledeći tekstElektrični tricikl sa sposobnošću naginjanja i pogonom na sva tri točka

Leave a Reply