Potpuno električni

Rečima Erica Laforgea: „Kada jer reč o modelu E-Ducato krenuli smo od ideje da stvorimo ne samo ekološko vozilo, već i celokupno rešenje za mobilnost, koje karakterišu svestranost, pouzdanost, efikasnost i održivost (i na ekološkom i na ekonomskom nivou): ukratko, radni alat za izgradnju vašeg poslovanja poštujući ekološke propise, model spreman za svaku misiju, beskompromisno ciljajući da bude merilo na tržištu i da bude opremljen istim mogućnostima kao i vozila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. Njegovih 400 konfiguracija znači da može da zadovolji potrebe svih profesionalnih operatera, od špeditera i građevinskih kompanija do zanatlija i gradskih pružalaca usluga.“

Polazeći od konfiguracije elektronike, ovo potvrđuje da je E-Ducato dizajniran prema zahtevima kupaca.

Zahvaljujući originalnoj, beskompromisnoj arhitekturi u duhu „samo napred“, bez suvišne težine na dnu šasije i sa povećim rastojanjem između bočnih šina, baterije novog modela optimalno su postavljene ispod poda, ostavljajući kapacitet za tovar koji varira od 10 do 17 cc u pogledu zapremine, kao i skoro 2 tone u pogledu mase.

Ostale očigledne prednosti su optimalna raspodela težine i spuštanje težišta, kako bi se poboljšalo upravljanje vozilom u svim uslovima opterećenja.

E-Ducato može da postigne performanse ekvivalentne dizel verzijama, zahvaljujući električnom motoru sa maksimalnim obrtnim momentom od 280 NM, isporučujući do 90 kW snage (približno 122 ks) i ubrzanje od 0-50 km/h za 5 sekundi.

E-Ducato je takođe opremljen serijom modularnih rešenja, počev od 2 različita bloka baterija – 47 kWh i 79 kWh, najboljih u klasi za instalirani električni kapacitet i 4 tipa načina punjenja, od kojih su 3 dostupna pri lansiranju.

Sa baterijom od 47 kWh, E-Ducato može da pređe i do 170 km u WLTP ciklusu i do 235 km u gradskom ciklusu.

Sa baterijom od 79 kWh, rastojanja se povećavaju na 280 km u WLTP ciklusu, što je ekvivalentno 370 km u gradskom ciklusu.
Nije mu potrebno duže od pola sata da se napuni dovoljno za vožnju od 100 km.

Takođe vredi napomenuti da baterije imaju garanciju od 10 godina ili 220.000 km za verziju od 79 kWh, odnosno 8 godina / 160.000 km za model od 47 kWh.

Još jednom, u pogledu fleksibilnosti, treba napomenuti da, kako bi se zadovoljila tako široka i raznolika lepeza potreba, E-Ducato takođe nudi režim vožnje: u „Normal poziciji“, gde obezbeđuje idealnu ravnotežu između performansi i troškova, a može se i postaviti u „Eco“ mod kako bi se čuvala energija.

Kada je potrebno da se prevozi zaista težak teret ili kada se vozilo suočava sa zahtevnim usponom, pravi izbor je mod „Power“.

Neizostavno je bilo da Mopar Connect doprinese razvoju modela E-Ducato, sa svojim ciljem da profesionalcima pruži prefinjene alate, kako da unaprede efikasnost u pogledu toga kako da koriste vozila, tako i da im pomogne da procene profitabilnost svojih operativnih troškova.

Pored toga, dostupnost Mopar® Connect u okviru standardnog paketa na svim E-Ducato modelima pruža široku ponudu drugih usluga, kao što je podrška u slučaju nezgode ili kvara (telematična kutija, koja detektuje lokaciju vozila, osigurava brzu, ciljanu uslugu 24/7).

Uconnect LIVE mobilna aplikacija kojom se može proveriti da li su vrata zatvorena, potražiti mesto gde se vozilo parkiralo, kao i da se dobije obaveštenje ukoliko se vozilo pomerilo sa prethodne lokacije, ili ako je vozilo iznad unapred određenog ograničenja brzine i tome slično.

Uconnect LIVE mobilna aplikacija takođe obuhvata široku ponudu drugih funkcija, kao što su my:Car, pružajući mogućnost daljinske kontrole nivoa baterije ili pritiska u gumama, kao i mesečne izveštaje o stanju vozila.

Tu je i usluga my:Journey, pomoću koje možete da pogledate i upravljanje kretanjem vozila, i my:eCharge paket, razvijen posebno za E-Ducato, koji služi za planiranje punjenja, pronalaženje, korišćenje i plaćanje na javnim punjačima, i upravljanje punjenjem na Vašem povezanom Wallbox uređaju.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde