Kyocera testira samovozećeg robota koji prodaje hranu i piće

Kompanija Kyocera započela je testiranje autonomnog vozila za prodaju hrane i pića. Ovo je prva demonstracija mobilne prodaje putem samovozećeg vozila na javnim putevima u Japanu. Ova autonomna „prodavnica na točkovima“ deo je studije o izvodljivosti koju sprovodi KCCS i programa tehničke sertifikacije samovozećih robota za razne primene.

Tokom poslednjeg testa ovog autonomnog robota na točkovima, on će ići po parkovima, kvartovima i smeštajima za penzionere i prodavaće hladna pića i slatkiše. Vozilo koje je dugačko 2,5 metara i široko 1,3 metra ima maksimalnu brzinu od 15 km/h. Iako je upravljanje pretežno autonomno, njega pomno nadzire čovek u slučaju da iskrsne neka neočekivana situacija.

Da bi kupio neki proizvod, korisnik mora da priđe parkiranom samovozećem vozilu i odabere proizvod i količinu koju želi da kupi preko panela osetljivog na dodir koji se nalazi na vozilu. Nakon elektronskog plaćanja preko smartfona, vrata ispred datog proizvoda se otvaraju i omogućavaju korisniku da preuzme artikl. To dakle nije automat za hranu i piće. On se bazira na sistemu časti sa kojim Japan nema nikakvih problema. To međutim ne možemo reći za druge zemlje.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde