Početna AUTOMOBILI Kalašnjikov CV-1 električni automobil: „Izgleda kao projekat sa više škole“

Kalašnjikov CV-1 električni automobil: „Izgleda kao projekat sa više škole“

Proizvođač najpoznatiji po svojoj automatskoj pušci se okrenuo proizvodnji električnih automobila. Da li će napraviti bum u industriji?

Već skoro 70 godina, Kalašnjikov se vezuje za samo jednu stvar, a to je strahovita AK-47 jurišna puška.

Ali to bi moglo uskoro da se promeni. Prošlog meseca, na jednom sajmu nadomak Moskve, ovaj proizvođač oružja je predstavio CV-1 – „električni super automobil“ koji namerava da se takmiči sa Teslom Elona Maska (Elon Musk) – ili čak sa Nissanovim svetski poznatim modelom Leaf.

Auto je zasnovan na starom modelu IZH 2126 Kombi, koji se proizvodio u Sovjetskom Savezu tokom 70-ih godina prošlog veka.

Kalašnjikov je možda želeo da dočara retro izgled te ere, ali u zapadnjačkim očima CV-1 izgleda kao projekat koji su predali dekintirani studenti više inženjerske škole na kraju semestra.

q

Ovaj „super automobil“ je opremljen baterijom od 90 kW koja mu daje autonomiju od preko 320 kilometara.

U Kalašnjikovu kažu da automobil poseduje i „kompleksne sisteme“ i „revolucionarnu tehnologiju“ koji će mu omogućiti da se takmiči na najvišem nivou – iako niko nema predstavu o kakvim se to sistemima i tehnologijama radi.

Ovaj proizvođač oružja je dosta diverzifikovao svoje poslovanje u zadnje vreme.
Pokrenuo je liniju odeće, a počeo je i da pravi dronove.
Ako vas ovo ne zainteresuje, možda će vam se svideti njihov zlatni robot od 4 metra koji je takođe bio prisutan na sajmu.

q

Leave a Reply