Početna AUTOMOBILI Nissan X-Trail 2,0 dizel – Stara škola SUV-a je za primer

Nissan X-Trail 2,0 dizel – Stara škola SUV-a je za primer

Trenutna generacija modela Nissan X-Trail dobija novi, snažniji motor koji su kupci željno iščekivali – a koliko je taj motor zaista dobar?

blank
rrem
ATV & NAUTICA ATV

Nissan X-Trail je popularan model u klasi terenaca sa sedam sedišta, sa 110.000 prodatih jedinica u Evropi od pojavljivanja 2014. godine.

Ali, vlasnici navodno žele snažnije motore od postojećih 1,6-litarskih benzinskih i dizel agregata koji se nalaze u ponudi. Čekanju je najzad kraj jer je Nissan izbacio novi 2,0-litarski dizel agregat sa namerom da privuče one koji su do sad zaobilazili model X-Trail.

ATV & NAUTICA 2020

Rukovodioci kompanije Nissan ovo neće priznati, ali dodavanje novog motora je takođe i direktan odgovor na to što Škoda izbacuje novi model Kodiaq, koji nudi raznovrsniju paletu motora i dizel agregate sa snagom koja ide do 187 ks.

Novi flegšip dizel agregat kompanije Nissan nije toliko jak sa svojih 174 KS, ali zato donosi korisnih 380 Nm obrtnog momenta – za 60 Nm više od 1,6 dCi dizelaša. Ovo je, međutim, i dalje za 20 Nm manje od najjačeg motora koji Škoda stavlja u Kodiaq.

Leave a Reply