Početna Lifestyle Nova Mercedes modna linija pretvara iskorišćene vazdušne jastuke u uličnu odeću

Nova Mercedes modna linija pretvara iskorišćene vazdušne jastuke u uličnu odeću

Iako je odeća napravljena od vazdušnih jastuka, ovde nije bilo zadrške

Prošlo je 50 godina otkad je registrovan patent za vazdušni jastuk, a sada je Mercedes-Benz pretvorio ovaj skromni komad bezbednosne opreme u modni iskaz.

Ove bezbednosne automobilske uređaje sada možete nositi kao jakne, torbe i nešto što se jedino može opisati kao ogromna, pufnasta kapa za tuširanje.

Prilikom kreiranja ove odevne linije, Mercedes je sarađivao sa Heronom Prestonom, koji se izjašnjava kao modni dizajner i zagovornik održivog poslovanja a DJ.

Preston je koristio reciklirane vazdušne jastuke da napravi odeću, dodajući šablone i boje koje evociraju automobilsku bezbednost.

Neki od komada, na primer, sadrže obeležja u crvenoj, narandžastoj i crnoj boji kao i tekst koji se susreće na kolima i lutkama koje se koriste prilikom testiranja sudara, poput krugova podeljenih na četvrtine u kontrastnim bojama.

Vazdušni jastuk je patentiran u oktobru 1971. godine.
Mercedes tvrdi da su oni prva kompanija koja je 10 godina kasnije stavila taj bezbednosni uređaj u jedan od svojih automobila, S-klasu iz 1981. godine.

I zaista, na nekim od fotografija sa modnog snimanja koje je odradio Tibo Greve nalazi se i bezbednosni automobil W126 500 SEL obojen u kontrastne srebrnu, crnu i narandžastu boju.

Nova S-klasa sa sličnom šemom bojenja postavljena je pored njega. Što se tiče same odeće, ona definitivno ima svoju ciljnu demografiju.

I dok neki mogu u vazdušnom jastuku da vide korisnost i faktor odličnog odevnog komada za započinjanje razgovora, drugi definitivno neće biti dovoljno kul da iznesu naduvani duks u kom izgledate kao da idete da očistite radijacijom kontaminiranu lokaciju.

Prethodni članakMarshall predstavlja Motif A.N.C. i Minor III prave bežične bubice
Sledeći članakKako pametne tehnologije mogu da vam pomognu u spremanju večere

Leave a Reply