Početna Lifestyle Oličenje ekstravagancije

Oličenje ekstravagancije

Roger Dubuis je napravio ultimativni totem za pleme ljudi koji veruju da je život samo igra, to jest, da ga treba maksimalno iskoristiti.

Excalibur Superbia predstavlja zadivljujuće savremeno oličenje ekstrevagancije koje će zagarantovano razgaliti čula pasioniranih ljubitelja hipersatova.

Excalibur Superbia predstavlja ultimativni primer nepokolebivog ponosa i izobilja ovog proizvođača satova i napravljen je od belog zlata obogaćenog paladijumom, a ukrašen je sa tačno 600 dragocenih belih dijamanata i plavih safira.

To predstavlja zaista ekstrevagantno (i savršeno) kućište za legendarni mehanizam brenda Roger Dubuis: potpuno novi mehanizam sa dvostrukim letećim turbijonom – RD108SQ – inspirisan legendarnom verzijom iz 2005. godine.

Ovo je prvi kalibar sa duplim regulatorom povezanim sa diferencijalom, ukrašen zvezdom optočenom dijamantima.

Kalibar RD108SQ odaje počast statusu brenda Roger Dubuis kao lideru u oblasti ove ekstremne komplikacije koju je savladao veoma mali broj drugih proizvođača satova.
U ovom mehanizmu, dvostruki leteći turbijon se transformiše u ultimativni legendarni zaštitni znak.

Prekomernost modela Excalibur Superbia koja čini ovaj sat jedinstvenim ne dolazi iz njegove legure niti iz broja dijamanata.

Ono što ovaj sat čini istinski smelim jeste to što je svaki dijamant postavljen na prirubnicu, koronu, kućište i krunicu izbrušen u obliku tetraedra i besprekorno postavljen na zakrivljene površine.

Najteži način da se postavi dijamant, nevidljivi način, postaje skoro nemoguć kada dijamant treba da se postavi na zakrivljenu površinu.

Da bi se stvari dodatno zakomplikovale, svaki od blistavih kamenčića na modelu Excalibur Superbia ima oblik tetraedra, koji zahteva besprekornu veštinu sečenja jer njegove ekstremno tanke proporcije značajno povećavaju rizik od lomljenja.

Ovaj šablon je dizajniran tako da svih 238 dijamanata koji se nalaze na kućištu modela Excalibur Superbia imaju drugačiji oblik i samim tim su jedinstveni.

Da stvar bude gora, ovaj dizajn je takođe zahtevao da vrhunski majstori iz ove manufakture ponekad moraju da izađu na kraj sa vrhovima šest ili sedam dijamanta koji se susreću na jednom mestu.

Leave a Reply