Slušajte otkucaje srca vašeg malog bepca bez odlaska kod doktora.
Kompanija Owlet je poznata po tome što pravi povezane bebi monitore i malecke pametne čarape, ali njihova najnovija inovacija je predviđena da se koristi pre nego što se beba i rodi.

Owlet Band je mekani, tanki komad tkanine koji se obmota oko stomaka i donjeg dela leđa buduće majke, i u njemu se nalazi mali plastični senzor. Koristeći pasivnu EKG tehnologiju, ova traka može da očita i beleži bebine otkucaje srca, može da broji koliko puta šuta nogicama, prepozna kontrakcije i prati poziciju u kojoj majka spava.

U suštini, to je mašina koju nervozni budući roditelji mogu da koriste da bi mirnije spavali.

Owlet Band je kreiran za žene koje su već u 24. nedelji trudnoće (to je nešto preko polovine redovne trudnoće), i povezuje se na aplikaciju koja pruža sva prava očitavanja. Roditelji te rezultate mogu potom da podele sa porodicom i prijateljima, a mogu i da slušaju otkucaje srca njihove bebe koja postaje sve veća.

https://www.youtube.com/watch?v=sS7qlrCf0H0

Ova traka pruža roditeljima jednostavan način da oslušnu otkucaje srca svoje bebe, i da prate njen razvoj bez odlaska kod doktora. Uz to, ovaj uređaj će prikupiti gomilu podataka o razvoju bebe u materici, što je oblast nauke kojoj će još istraživanja uvek biti od koristi, uzimajući u obzir koliko je teško pregledati rastući fetus tradicionalnim metodama.

Owlet Band bi trebao da se nađe u prodaji pri kraju 2019. godine, a zvanična cena još uvek nije objavljena.

Prethodni tekstPrognoze kažu da će do 2025. godine pet milijardi ljudi pristupati internetu preko mobilnih telefona – Opšta povezanost
Sledeći tekstNubia X je novi Android telefon sa dva ekrana, i nema „notch“

Leave a Reply