Prvi Speedfight model, koji je 1997. godine svojim hitrim stilom i sportskim specifikacijama praktično izumeo klasu sportskih skutera, doživeo je momentalni uspeh i postavio temelj za sve sportske skutere koji će doći posle njega. Peugeot je od tada prodao preko 600.000 primeraka ovog modela u različitim izvedbama, sa 50, 100 i 125 kubika. Ova nova, četvrta generacija lansirana je kako bi se obeležila 20. godišnjica i donosi osvežen stajling i motore. Ukratko, sve ono što biste poželeli sa 16 godina.

Speedfight 4 je i danas oličenje sportskog skutera od 50 cc a njegova pozicija u vožnji je tipična za ovu klasu. Sam motocikl je prilično mali i lagan; negov dizajn koji vam omogućava da ga zakoračite znači da je maksimalno lako smestiti se na njega kao i manevrisati njime, a njegova pozicija u vožnji vam daje potpunu kontrolu.

Kao i kod ostalih modela u ovoj klasi, ispod sedišta imate dovoljno prostora da odložite zatvorenu kacigu (ili popriličnu količinu namirnica iz prodavnice) a USB port je zgodno sakriven u malom odeljku ispod satova.

Poslednji Speedfight model je daleko nadmašio svoje ciljeve. Najnoviji motori su živahni, jednostavni i ekonomični – u najmanju ruku jednako dobri kao i bilo koji drugi motori u ovoj klasi, a uz to su izdržljivi i pouzdani takođe. Iako od kočnica ima „samo“ jedan disk od 215 mm napred sa kleštima sa dva klipa i još manji disk od 190 mm sa kleštima sa jednim klipom pozadi, kočnice su moćne i više nego na visini zadatka.

Iako teško da se može smatrati revolucionarnim, poslednji Speedfight 4 je i dalje vodeći sportski skuter od 50 cc, sa vrhunskim upravljanjem i ostalim karateristikama iz ove klase. Kao takav, on je briljantno lagan i agilan, odličan za zujanje po gradu.

Peugeot Speedfight je ne samo dokazan, već je i uglađen i skoro svaki nedostatak koji je mogao da ima je do sada ispeglan i uklonjen – tako da ovde suštinski nemate oko čega da se brinete, dokle god ga razumno vozite i održavate.

Atraktivan stil, sportske alu-felne i sportsko vešanje i kočnice su bolje nego kod većine konkurenata a novine uključuju pozadinski osvetljenu LCD instrument tablu kao i USB port.

Stvari su vrlo jednostavne kod modela Speedfight4, zaista jesu. Ako imate minimum 16 godina i želite motorno prevozno sredstvo i nezavisnost, vaše jedine opcije su ili dozvola za motocikl od 50 cc ili, češće, skuter. A ako želite skuter, jedna stvar je sigurna, a to je da je Speedfight 4, zahvaljujući svom imenu, nasleđu, stilu i specifikacijama najpoželjniji od svih. Nijedan drugi model ne može ni da mu priđe blizu.

POGLEDAJ KOMPLETNU PONUDU

Prethodni tekstShark točak dokazuje da su kvadrati kul
Sledeći tekstNova izraelska vojna tehnologija omogućava korisnicima da „vide kroz zidove“

Leave a Reply