Ako vam je potrebna bezbednost na pučini, onda je najnovija koncept megajahta Theodorosa Fotiadisa prava stvar za vas. Dizajner, koji živi i radi u Berlinu, je isprojektovao plutajuću tvrđavu dužine 95 metara koja ima i sigurnu sobu.

Plovilo po imenu Ultra2 je prepuno vrhunskih tehnologija za bezbednost i privatnost koje čine bezbednosni pojas koji je praktično neprobojan – a pritom je potpuno nevidljiv.

Sigurno „jezgro“ ima apartman u modernom stilu, sigurnu sobu koju je dizajnirala kompanija PDP Projects i bezbedno okruženje za sastanke na nivou onog koje imaju diplomatske rezidencije, tako da možete da donosite važne odluke na sred mora.

Povrh toga, britanska specijalizovana bezbednosna kompanija Romeo Foxtrot će obučiti posadu i implementirati kontraobaveštajne protokole po vojnim standardima.

Fotiadis kaže da Ultra2 predstavlja ultimativni izraz bezbednosti i nudi „povezanu odvojenost“ gde moreplovci dobijaju prostorni komfor i spokoj.

Ultra2 odiše i luksuzom. Ima moćni profil i elegantno čelično korito sa superstrukturom od lagane kompozitne legure koji ga čine maksimalno uglađenim.

Njegovu masivnu površinu unutrašnjosti karakteriše velelepno spiralno stepenište i detalji od zlata i mahagonije.

U ovoj megajahti može da spava 14 gostiju 26 članova posade, a na raspolaganju su im dva velika bazena, đakuzi i iMax bioskop.

Napolju imate velike skladišne kapacitete gde mogu da stanu tri pomoćna čamca, dva RIB čamca i Eurocopter EC1235 helikopter, plus sve moguće igračke i rekviziti za vodene sportove, uključujući vodene skutere, skutere za ronjenje, kajake, daske za surfovanje pa čak i tobogan.

Pored toga, Ultra2 je i bolja po životnu sredinu od prosečne megajahte.

Ovo plovilo je opremljeno električnim Azipod sistemom propulzije i pokretali bi ga hibridni dizel-električni motori.

Takva konfiguracija efikasno pokreće ovu megajahtu do maksimalne brzine od 16 čvorova i krstareće brzine od 14 čvorova.

Prethodni tekstPodkasti, video i sport na HUAWEI telefonima
Sledeći tekstGx Patch meri znojenje i hidrataciju

Leave a Reply