Početna Lifestyle TESTIRALI SMO: JEANNEAU NC 37 – DIZAJNIRANA ZA ŽIVOT NA VODI

TESTIRALI SMO: JEANNEAU NC 37 – DIZAJNIRANA ZA ŽIVOT NA VODI

NC 37 najnovija pridošlica u Jeanneau NC porodici koja uključuje i model NC 33. Sa ukupnom dužinom od 11,90 m, ovaj brod je malo duža od modela NC 33 (10, 53 m) U brodogradilištu Jeanneau su očigledno videli priliku da zadovolje potrebu za sportskom jahtom u kategoriji ispod 12 m.

Standardni pogonski sistem uključuje dva Volvo penta D3-220 motora, ali opciono se mogu poručiti i Volvo Penta D4-270 motori, kao i Mercrusier dizel motore 270. Između upravljačke konzole i kraja kokpita nema nijednog stepenika, čime se stvara jedna ravna, funkcionalna i pristupačna paluba na kojoj se nalazi i kuhinja.

NC 37 ima standardnu konfiguraciju sa dve kabine plus dodatnu veliku „ostavu“ koja se može koristiti za odlaganje stvari, ili u nju možete staviti još jedan madrac čime dobijate treću kabinu.

Prednost ovog NC modela leži u efikasnom procesu izgradnje brodogradilišta Jeanneau kao i odličnom dizajnu korita za koje je zaslužan Majkl Piters, koje garantuje pouzdano i bezbedno upravljanje na moru. NC 37 popunjava prazninu koja je postojala u NC liniji.

KOKPIT

Prolaz između krmene platforme i kokpita sa desne strane ima vrata od nerđajućeg čelika koja se mogu pričvrstiti sa strane kako bi prolaz stalno bio otvoren. Kada su zatvorena, vrata se ne otvaraju ka spolja iz bezbednosnih razloga. Odmah ispred vrata mala ploča na ogradi broda skriva ručicu i crevo za tuširanje toplom i hladnom svežom vodom. Slična ploča nešto ispred prekriva ručnu kaljužnu pumpu.

Sa podignutim naslonom, ugaona garnitura za sedenje okružuje sto od tikovine (opciono) koji ima dimenzije 60×106 cm i koji može da se demontira. Sto može i da se preklopi na pola kada vam je potrebna manja površina.

KONSTRUKCIJA

U brodogradilištu Jeanneau koriste zatvorene kalupe. Brizganjem se dobija savršena završna obrada sa obe strane svakog dela broda, bez obzira na veličinu, od najmanjeg ormarića u kokpitu do konstrukcije korita i paluba. Ova tehnologija smanjuje ukupnu težinu i smanjuje proizvodnju isparljivih organskih jedinjenja i štetnih gasova za 90% u poređenju sa tradicionalnim sklapanjem i tehnikama otvorenog kalupa.

Takođe se koristi i tehnologija koja se naziva infuzija – ona se koristi prevashodno za korita većih modela. Ta procedura se sastoji iz postavljanja suve fiberglas tkanine u kalup, koji se potom vakuumira postavljanjem plastične film trake. Smola se potom uliva unutra da impregnira tkaninu. Prednost ove tehnologije je u ukupnom smanjenju težine, dok je kvalitet smole optimizovan za veću snagu i otpornost.

SMEŠTAJNI KAPACITETI

Kada u brodogradilištu Jeanneau kažu da je brod napravljen na jednom nivou, oni govore o kokpitu i salonu. Postoji samo jedan stepenik kojim se silazi do krmene platforme i četiri stepenika dole do kabine.

Skroz napred nalazi se master kabina sa bračnim krevetom veličine 2m x 1,5m i prolazima sa obe strane. Ormarić sa ogledalom otvara se i otkriva visoki orman sa štanglom za kačenje odeće iznad koje se nalazi polica za odlaganje stvari.

Kontrole za klima uređaj i još prostora za odlaganje stvari nalaze se sa desne strane kreveta. Iznad kreveta se nalaze otvori koji

propuštaju puno prirodnog svetla i omogućavaju maksimalnu cirkulaciju vazduha. Otvori su opremljeni komarnicima i roletnama. Sa leve strane nalazi se ormarić za šminku sa ogledalom. Ispod se nalazi kupatilo koje je podeljeno na dva dela, a WC šolja se nalazi sa leve strane. Sa desne strane se nalaze umivaonik i tuš kabina.

UTISAK SA TESTA

Ovaj brod neće oboriti nijedan brzinski rekord. Verovatno neće biti korišćen ni za pecaroška takmičenja, jer nije dizajniran da ispuni te kriterijume. Ono za šta Jeanneau NC 37 jeste napravljen jeste relaksacija, udobnost, druženje i ekonomičan rad. Brod predstavlja odličan način da jedan par ili mlada porodica dođu do jahte po razumnoj ceni.

POGLEDAJ KOMPLETNU PONUDU
Prethodni članakZa školarce pametne stepenice
Sledeći članakTESTIRALI SMO: HP Elite Folio: Izvrsna baterija, inovativan faktor oblika

Leave a Reply