Toyotin kućni baterijski sistem

Vaš ganc novi električni automobil je odličan za vožnju ali njegova masivna baterija bi mogla da bude vrlo korisna i mimo druma. Uvidevši taj potencijal, Toyota je odlučila da napravi baterijski sistem za skladištenje energije namenjen napajanju stambenih objekata, a tehnologija koju će koristiti zasnovana je na tehnologiji baterija za električna vozila ove kompanije.

Sistem nazvan O-Uchi Kyuden koristi niz baterijskih inovacija kompanije Toyota – uključujući sistem za kontrolu baterija – i sve to je upakovano u samostojeću jedinicu koju možete instalirati u svom domu. Sistem ima nominalni kapacitet od 8,7 kWh i maksimalnu izlaznu snagu od 5,5 kWh.

U Toyoti kažu da je ovaj baterijski sistem „zasnovan na konceptu bezbednog, dugog životnog veka, visokog kvaliteta, odličnih performansi i dobrog odnosa vrednosti i cene.

Poput drugih kućnih baterijskih jedinica, i sistem O-Uchi Kyuden može da se koristi kao sekundarni izvor struje ili kao primarni izvor kada nemate veliku potrošnju. Najznačajnija razlika između Toyotinog sistema i drugih sličnih rešenja na tržištu je to što možete da koristite Toyotina električna vozila da napunite bateriju. Sve što vam je potrebno je jedan adapter koji omogućava da struja teče iz auta ka kući.

Ovaj baterijski sistem takođe može da se poveže na vašu kućnu internet mrežu. Toyota najavljuje aplikaciju za smartfone kojom se povezujete sa sistemom preko Wi-Fi konekcije uz dodatak hibridnog kontrolera napona, uključujući i prikaz skladišnog kapaciteta u realnom vremenu i mogućnost promene režima rada i drugih postavki.

Istraživanje i razvoj na polju električnih vozila su očigledno bili korisni za tržište električnih vozila, ali isto tako su bili od velike pomoći u razvoju pametnijih baterija. Baterije za električna vozila su postale toliko dobre da je ta tehnologija čak počela da se koristi u našim domovima.

Dvosmerno punjenje sada već takođe postaje mejnstrim. Toyotino prvo potpuno električno vozilo zapravo nema sposobnost dvosmernog punjenja kakvo danas imamo, ali sistem O-Uchi Kyuden svakako aludira na ideju da bi Toyota mogla da uključi ovu tehnologiju u svoja električna vozila u skorijoj budućnosti.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde