Merry Fisher linija namenjena je ljudima koji traže svestran brod koji može da se koristi za različite stvari. Dakle, oni koji traže brod koji je sa mnoštvom zgodnih funkcija i karakteristikama pogodnim za porodična krstarenja, povremeno noćenje na vodi pa čak i nešto što je pogodno za ribolov i ronjenje, trebalo bi da pogledaju šta novi Merry Fisher 795 Series 2 ima da ponudi.

IZGLED SPOLJA

Na prvi pogled, dizajn novog Merry Fisher 795 Series 2 je tipičan za Benetau grupu, sa lepom kombinacijom mekih i oštrih linija koje pružaju savremen izgled koji neće izaći iz mode. Veliko vetrobransko staklo i bočni prozor, prostrani kokpit, zatvoreni salon/kabina sa tvrdim krovom i novim nosačima za opremu definitivno ga čine privlačnim za celogodišnja krstarenja i avanture.

ŠTA JE SVE TU KADA ZAKORAČITE NA PALUBU

Za kruzer ove veličine, nova veća širina korita povećava veličinu kokpita, a raspored je dobro izbalansiran, umesto da se sav prostor utroši na maksimalno veliki salon i kabinu. Modularna „U“ garnitura za sedenje na krmi sa velikim stolom za ručavanje koji se može izvaditi predstavlja savršeno mesto za relaksaciju i uživanje na otvorenom sa porodicom i prijateljima. Možete da spustite sto i dodate jastuke, čime se ovaj prostor pretvara u veliku garnituru za sunčanje, a zadnja klupa se preklapa unapred kako bi omogućila maksimalno naginjanje motora. Na palubi ima pregršt skladišnog prostora uz lak pristup akumulatorima i cevnim instalacijama.

Za one koji su nešto posvećeniji ribolovu, lako se mogu dodati držači za štapove i stalak za mamce, a modularna garnitura za sedenje može da se izvadi kako bi moglo lakše da se peca sa bokova.

Napred se nalazi uvek potrebno kupatilo za porodicu, pozicionirano ispred i odmah ispod upravljačke konzole sa leve strane. U kupatilu se nalazi i mali lavabo i prozor sa leve strane, a može se opciono dodati i tuš sa sedeljkom.

Što se tiče noćenja, u kabini mogu udobno da spavaju dve odrasle osobe, ima dovoljno skladišnog prostora ispod kreveta i sa strane, tu imate i pristup odvojenom akumulatoru za pramčani propeler a kabina je dobro osvetljena i ventilirana zahvaljujući otvoru na plafonu.

KAKO SE PONAŠA NA VODI

Stabilnost prilikom mirovanja i plovidbe je vrhunska na modelu 795 Series 2 a to proističe iz šireg korita i ograničenog ugla nagiba korita. Za krstarenja i noćenja ovo je velika prednost. Tup nagib korita je pogodan za sporiju krstareću vožnju, tako da ako volite da jurite po pučini brzinom od 30 čvorova, onda ovaj brod nije za vas. Plovidba uopšte nije loša pri 17-20 čvorova. Ponavljamo, ovi brodovi nisu napravljeni da budu ultimativne trkačke mašine a manje krstareće brzine između 15 i 20 čvorova omogućavaju bolju potrošnju goriva i autonomiju.

Kada pravite zaokret u modelu 795 Series 2 korito se blako naginje i to korito je vrlo jednostavno i udobno za vožnju. Vetrobransko staklo pune dužine i veliki bočni prozori omogućavaju čist pogled u radijusu od 180 stepeni za upravljačkom konzolom, a sa stilizovanim rasporedom instrument table i pozicijama kontrola dodatno unapređuje kapetanov komfor tokom krstarenja na ovom brodu. Za one kojima treba dodatna pomoć sa pristajanjem, opcioni pramčani propeler čini život mnogo lakšim.

UTISAK SA TESTA

Ako ste u potrazi za elegantnim kruzerom koji je lak za rukovanje, a pritom ne želite da potrošite bogatstvo na njega, onda definitivno treba da pogledate novi Merry Fisher 795 Series 2. To bi mogao da bude idealni porodični brod koji nema preteranu cenu. Sa raznim praktičnim rešenjima i funkcijama imate mogućnost da udobno krstarite, povremeno prenoćite a možete čak i da ga opremite kao ribolovački brod, opet bez velikih finansijskih izdataka.

POGLEDAJ KOMPLETNU PONUDU

Prethodni tekstPorsche Taycan Turbo S prošao Brabus tretman
Sledeći tekstUFS 4.0: Sve što treba da znate

Leave a Reply