Francuski proizvođač satova Lui Moine zaslužan je za kreiranje prvog hronografa 1816. godine. Najbolja stvar kod ove vrste satova je njihova jednostavnost – oni imaju manje delova nego druge vrste hronografa što im omogućava da budu precizniji. Satovi sa stupčastim točkom su takođe vrlo laki za korišćenje jer je potrebno pritiskati samo jedno dugme, tako da možete da pokrenete i zaustavite obe kazaljke istovremeno pritiskom na samo jedno dugme!

Pogledajte sada ovu listu najboljih hronografa natržištu.

Rolex Cosmograph Daytona

Rolex Daytona je jedan od najtraženijih hronografa na tržištu a lako je i videti zašto! Ovaj sat ima Oystersteel kućište od 40 mm. Oystersteel je superiorna legura nerđajućeg čelika koja dobija prelep sjaj kada se ispolira.

Ovaj sat takođe dolazi sa Rolexovom panentiranom Oysterlock bezbednosnom kopčom koja garantuje da će sat u svakom trenutku ostati bezbedno pričvršćen za vaš ručni zglob.

Pol Njuman je bio veliki fan modela Rolex Daytona. Njegov Rolex Daytona iz 1968. godine prodat je za rekordnih 17,8 miliona dolara. Na poleđini je imao ugravirane reči „Vozi pažljivo, ja“!

Legendarni filmski junak, Džejms Bond, takođe je nosio Rolex hronogafe u nekoliko filmova iz tog serijala, uključujući Rolex Submariner u filmu „Iz Rusije s ljubavlju“.

Patek Philippe Nautilus 5711/12G

Nautilus je jedan od najpopularnijih satova brenda Patek i nije teško videti zašto! Dizajniran od strane čuvenog časovničara Džeralda Džente, ovaj prepoznatljivi hronograf je inspirisan podmornicom iz klasičnog romana Žila Verna Dvadeset hiljada milja pod morem.

Oblik je dizajniran da podseća na brodski prozor. Ovaj legendarni sat ima kućište od nerđajućeg čelika i podjednako dobro ide uz sportsko kao i uz formalno oblačenje.

Takođe dolazi sa njihovom patentiranom hronograf funkcijom, što je odlično ako želite vrlo precizno da izmerite vreme trajanja nečega.

Audemars Piguet Royal Oak

Royal Oak je takođe dizajnirao Džerald Dženta, koji mu je podario sportski a istovremeno i elegantni izgled. Ovaj sat ima prepoznatljivu osmougaonu koronu i hronograf funkciju koja je jednostavna za korišćenje u slučaju da treba da merite više događaja tokom dana.

Postoji mnogo verzija ovog sata, uključujući i A-series Royal Oak, UAE ograničenu seriju i Royal Oak Offshore. Ovaj sat je nosio Arnold Švarceneger u filmu Poslednji dani.

IWC Schaffhausen Portugieser Chronograph

Hronograf Portuguiser kompanije IWC je vrlo lep sat koji odlično ide i uz opuštenu i uz formalnu odeću. Ima kućište od neržajućeg čelika sa providnim poklopcem pozadi.

Brojčanik je lako čitljiv što je savršeno za ljude koji ne vide dobro male brojeve ili podbrojčanike.

TAG Heuer Carrera

TAG Heuer je odličan hronograf za ljude koji žele elegantan a opet opušten sat. On dolazi u nekoliko stilizovanih verzija što ga čini savršetnim satom za formalne događaje.

Ima patentiranu funkciju hronografa što znači da možete sa lakoćom da merite vreme na više događaja samo jednim pritiskom na dugme.

Glumac Stiv Mekvin bio je fan TAG Heuera i imao je dragoceni model Heuer Monaco koji je nosio u filmu Le Man.

Prethodni tekstCES 2022: Asus predstavlja sklopivi OLED laptop od 17 inča i Zenbook sa svemirskom tematikom
Sledeći tekstCES 2022: Najuzbudljiviji trendovi u svetu laptopova sa sajma CES 2022

Leave a Reply