U jednoj anketi koju je naručio proizvođač električnih vozila Polestar 55 procenata ispitanika reklo je da bi kupili električno vozilo uglavnom zbog razloga koji nemaju veze sa životnom sredinom.

Zapravo, najatraktivniji aspekti električnih vozila u vozačkoj javnosti su „tehnologija u vozilu, besprekorno povezivanje i ponuda infotejnment sistema.“ A najprivlačniji detalj je onaj koji su automobilski entuzijasti i novinari najviše hejtovali na internetu: oni veliki ekrani.

Pojam luksuza koji je definisan onim što se nalazi ispod haube u električnoj eri je izmenjen, i prioritet je dobila besprekorna povezanost, integracija sa postojećim digitalnim ekosistemima i dobar UX dizajn. Ljudi prelaze na električne automobile iz razloga koji se ne tiču samo zaštite životne sredine, a to što se Polestar fokusira na tehnologiju u vozilu znači da mogu da imaju šta god požele u ekološkom pakovanju.

Polestar 2 limuzina je prvi automobil ikada koji je dobio infotejnment sistem u potpunosti razvijen od strane Googla, sa integrisanim Google Asistentom i Google Mapama.

Vozači naravno nisu homogena skupina, i različite starosne grupe među njima imaju različite prioritete i stavove. Mlađa populacija, kao što ste mogli da pretpostavite, više navodi ekološke razloge kada ih pitate zašto voze ili bi želeli da voze električno vozilo.

Prethodni tekstYamaha koncept pretvara smartfon u gramofon
Sledeći tekstDruga generacija Samsungovog Smart SSD-a može da obrađuje podatke direktno na drajvu

Leave a Reply