TEST: Logitech MX Master 3S – Najbolji bežični miš postao je još malo bolji

Odlična veličina i odlično prianjanje u ruci pružaju dugotrajan komfor

[vc_btn title=”Viši maksimalni DPI, tiše kliktanje, Lako se uparuje i deli fajlove sa tri uređaja, Visok nivo personalizacije za miša koji služi za produktivnost” style=”flat” shape=”square” color=”success” size=”sm” align=”left” i_type=”openiconic” i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-plus” css=”.vc_custom_1489261042959{margin-left: 20px !important;}” button_block=”true” add_icon=”true”][vc_btn title=”Nije mnogo drugačiji od modela MX Master 3, Malo je velik i težak za nekoga ko ima manje šake ” style=”flat” shape=”square” color=”danger” size=”sm” align=”left” i_type=”openiconic” i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-minus” css=”.vc_custom_1489261031745{margin-left: 20px !important;}” button_block=”true” add_icon=”true”]

Kada klknete neko dugme na mišu MX Master 3S dobijate mek zvuk, koji je još tiši pri povratku dugmeta u prvobitni položaj. Ti zvukovi su navodno 90 posto mekši od klikova koje proizvode levi i desni taster na modelu MX Master 3. Iz kompanije Logitech su rekli da ranije nisu mogli da koriste tiše dugmiće, jer nije bilo potvrđeno da mogu izdrže 10 miliona klikova.

Od 4K do 8K ekrana i postavki sa više monitora, mi često teramo sebe da radimo više, da multitaskujemo i pratimo projekte na mnogo piksela. Sa optičkim senzorom koji podržava veći opseg osetljivosti nego pre, MX Master 3S vam omogućava da ne morate da pomerate ruku onoliko koliko biste inače morali sa vašom postavkom od dva 4K monitora… samo morate da prihvatite da je miš malo osetljiviji.

Povezivanje s računarom je moguće preko BT standarda i Logi Bolt. Ako vaš računar nema Bluetooth, onda USB koji stiže s mišem omogućava konekciju sa do 6 Logi proizvoda novije generacije. Stari podržavaju Unify standard i ne mogu iskoristiti Bolt dongl.

MX Master 3 podržava opseg osetljivosti od 200 do 4.000 DPI, dok optički senzor na modelu 3S ide do 8.000 DPI. To je prilično visoko za miša koji služi za produktivnost. Profesionalci koji rade sa mnogo piksela (tu mislimo na postavke sa dva 4K monitora, ili bar jedan od 8K, kao i postavke sa tri ili više ekrana) mogu se osećati manje umorno nakon dugih radnih sesija.

Bilo da gledate ili dodirujete vrlo čvrsti točkić za skrolovanje, odmah možete osetiti bolji kvalitet u odnosu na točkiće sa previše gume, a ovaj i radi dosta drugačije. Unutar otvora u točkiću nalaze se dva elektromagneta, koji su u suprotnom polaritetu u režimu zupčanika (ili zareza), pa magnetska polja stupaju u interakciju sa unutrašnjim zubima zupčanika, stvarajući frikciju. Kada se slobodno vrte, magneti menjaju polaritet, tako da nema magnetnog polja koje prolazi kroz zube zupčanika kao ni otpora.

Ovaj miš ima tri Bluetooth kanala, pa možete da se povežete sa tri PC računara i prebacujete se sa jednog na drugi pritiskom na dugme sa donje strane miša. U kompaniji Logitech kažu da MX Master 3S može da radi 70 dana između dva punjenja. Takođe kažu da možete da koristite model 3S tri sata nakon punjenja od samo jednog minuta.

Postoji mnogo gejming miševa sa više dugmića koji se mogu personalizovati, ali 3S ih i dalje ima više od većine miševa koji služe za produktivnost bez ikakvog RGB osvetljenja. Sa programom Options+ (preuzimanje na Logitech sajtu) možete da dodelite tim dugmićima pregršt uloga, pa tako možete da promenite osećaj prilikom skrolovanja; napravite skrinšot; otvorite aplikaciju ili dokument; otvorite medijske kontrole i koristite gestikulacije. Postoje posebne preporuke za aplikacije sa unapred podešenim profilima (Google Chrome, Microsoft Edge, Zoom, Microsoft Excel, PowerPoint i Word) koje se automatski aktiviraju kada otvorite aplikaciju. Takođe možete da napravite sopstvena podešavanja za bilo koju drugu aplikaciju.

Bilo da radite na 8K monitoru ili FHD ekranu kod kuće, MX Master 3S nasleđuje model MX Master 3 po tome da je najudobniji bežični miš sa izbalansiranim funkcijama na tržištu. Tišina se vratila u kancelariju!

CENA: 129.99 EUR

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

Minijaturni USB-C mrežni uređaj služi i kao hard...

Postoji inovativno rešenje za ljude koji žele da...

Zakačite ga za najomiljeniju ličnu stvar i mirno...

Kompanija Samsung Electronics predstavila je Galaxy SmartTag+, najnoviju...

Vaš računar slabo radi? Ova promena će biti...

Prelazak sa HDD na SSD disk bio je...

Kako da uživate u kvalitetnoj muzici?

Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je novi soundbar...

Prvi na svetu RF objektiv

Canon Europe, svetski lider u proizvodnji objektiva, pušta...

TOP 5: Zaštita za telefon

Kupili ste novi iPhone, i šta sad? Uživaćete...

Maska sa kojom će vaši razgovori ostati privatni

Mutalk je još jedna maska nalik na onu koji...

IFA 2019: Nove Technics bubice

U okviru koncepta „Rediscover Music“ (Ponovo otkrijte muziku),...

CES 2021: Revolucionarne Vuzix Next Gen pametne naočare

Koristeći revolucionarnu novu tehnologiju, Vuzix Next Gen pametne...

Bubice iz dobro poznate audiofilske kompanije

Audio-Technica, globalni lider u profesionalnoj i ličnoj audio...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

Impetus CeramTech Zr02 – bezvremenska lepota istinske ručne...

Originalni TITONI Impetus je sportski sat sa integrisanom...

Snow Peak i Tokyo Design Studio otkrivaju zajedničku...

Snow Peak i Tokyo Design Studio su objavili...

Porsche i Frauscher se otiskuju na talase sa...

Frauscher x Porsche 850 Fantom Air je najnoviji...

Najnovije nadogradnje Wi-Fi mreže sedme generacije su zvanično...

Wi-Fi alijansa sada zvanično sertifikuje uređaje koji podržavaju...

Xbox sada ima Xbox Series S toster!

Pa, sigurno nismo očekivali ovo. Xbox je upravo...

Loewe pojačalo je most između starog i novog...

Namenjeno je da deluje kao most između analognih,...

Električni snowboard će vas provozati preko prašine brzinom...

Električni skateboardi nisu ništa novo i već smo...

Limitirana serija G-Shock sata je nadahnuta samurajskom kacigom

G-Shock je posvetio punu pažnju svojoj 40. godišnjici,...

Šta donosi ažuriranje One UI 6.1? – Dosta...

Ažuriranje One UI 6.1 će biti dostupno za...

Seiko slavi 60. godišnjicu sa ograničenom serijom hronografa

Seiko, tragač u izradi satova od 1964. godine,...